El Centre de Béns Mobles de Catalunya estudiarà l’estat de conservació del Drac de Solsona

Drac de Solsona

De tant en tant va bé que es facin revisions de les figures festives per mirar si estan en bon estat o si cal restaurar-les. Són peces que a força d’usar-les es van desgastant.

Això ho tenen clar des de l’Agrupació dels Geganters de Solsona i és per aquest motiu que el passat dissabte 14 de desembre van aprovar en assemblea ordinària portar el Drac de Solsona al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya per fer-li una revisió.

Tal com informen des del mitjà Nació Solsona, es farà un estudi d’aquesta figura festiva per poder-la datar correctament i estudiar a fons el seu estat de conservació.

Des de finals de desembre fins a principis de l’any 2020, el drac de la capital del Solsonès estarà en aquest centre de la Generalitat ubicat a Valldoreix.

Un drac tricentenari

El Drac de Solsona és una de les figures més importants de la Festa Major del municipi i un dels dracs més antics de Catalunya, juntament amb el de Vilafranca del Penedès i el de la Bisbal d’Empordà. Data del 1692 i des de llavors fins avui dia només se li han fet petites restauracions com a les ales i a les escates.