El bestiari festiu es posa en moviment per lluitar contra les malalties minoritàries

La Verreta de Tàrrega

El cap de setmana del 14 i 15 de desembre arriba la Marató de TV3 i diferents colles de bestiari han ideat diferents activitats per recollir fons per la investigació de les malalties minoritàries. Hi ha diverses opcions per triar, des de fer-se una foto amb algun drac fins a assistir a un ball a plaça. A continuació es poden trobar alguns dels actes que es faran arreu del territori català amb la participació de les figures de bestiari.

Barcelona 

  • Gràcia
Atzeries de la Vella de Gràcia
Atzeries de la Vella de Gràcia / Font: Facebook Atzeries de la Vella de Gràcia

L’Associació la Vella de Gràcia, l’entitat de la bèstia mitològica Atzeries, prepararà per dissabte dia 14 una botifarrada solidària dins del marc de la 7a Festa a Gràcia amb la Marató de TV3. L’activitat es farà al passeig de Sant Joan, entre Travessera de Gràcia i Sant Antoni Maria Claret. A més, al mateix espai, entre les 11 i les 19 hores també es faran diferents activitats.

  • Poblenou

Dissabte la colla del Drac del Poblenou celebrarà la seva festa de Nadal a la Rambla del Poblenou. Al matí, de 10 a 14 h, es faran diferents tallers per recaptar fons per la Marató. A la tarda, a les 19.30 h, es farà la representació de la mort i el renaixement de l’au Fènix.

  • Sants

Diumenge a les 11 h a la plaça de Sants els Diables de Sants estaran de festa. Tothom qui vulgui es podrà fer una foto amb el drac Pitu i, alhora, col·laborar amb la Marató.

Cardona

Drac Kalium de Cardona
Drac Kalium de Cardona / Font: Facebook Drac de Cardona

Diumenge 15 de desembre, entre les 17 h i les 21 h, l’Associació d’Amics del Drac de Cardona estarà a la Fira del Baix venent petards que es podran apadrinar per fer diferents enceses solidàries a favor de la Marató de TV3.  Les enceses del Drac Kalium es realitzaran a partir de les 20 h, en finalitzar el pessebre vivent de l’escola Vedruna.

Montblanc

La Cucafera de Montblanc
La Cucafera de Montblanc / Font: Facebook Cucafera

Durant tot el dissabte 14 de desembre es faran a Montblanc diferents activitats per recaptar fons per la Marató de TV3. Més concretament, a les 18.30 h, a l’antiga església de Sant Francesc es farà una lectura teatralitzada a càrrec d’Aprodisca que es titula “Està bé ser Cucafera”. A continuació, a les 19 h, actuarà al mateix espai la Cucafera i les figures festives dels Amics dels Gegants de Montblanc.

Ripollet

Els Diables de Ripollet han organitzat una activitat pel dissabte 14 de desembre al matí. L’acte es titula  “Posa’t les banyes per la Marató” i consisteix en fer-se una foto amb el Poll Foll vestit de diable. L’activitat començarà a partir de les 11 del matí, davant del Centre Cultural de Ripollet. Totes les fotos que es facin, després s’enviaran per correu electrònic.

Sant Celoni

Dissabte i diumenge es faran diferents activitats a Sant Celoni amb motiu de la Marató de TV3. Diumenge, per exemple, durant tot el dia a la plaça de la Vila es faran tallers, jocs i exhibicions de cultura popular. Al final de la jornada, a les 19.30 h, el Drac de Vilardell farà una ballada a plaça.

Tarragona 

Griu de Tarragona
Griu de Tarragona / Font: Facebook Griu de Tarragona

Dissabte 14 de desembre es faran diferents activitats al barri de la Vall de l’Arrabassada de Tarragona per recaptar fons per la Marató de TV3. La colla del Griu de Tarragona, per exemple, prepararà a les 11 h una xocolatada solidària al Parc de les Lletres Catalanes.

Tàrrega 

Les entitats de Tàrrega organitzaran la seva festa participativa a la plaça del Carme, més coneguda com El Pati, durant tot el diumenge. Allà, lo Tossino, la Verreta, els Gegants, els Nans, la Targafera, el Ball de l’Albada i els Diables de la BAT faran diferents representacions i balls a plaça.