El Vendrell s’estrena com a Capital de la Cultura Catalana 2020

capital vendrell

Dissabte dia 25, el Vendrell va donar el tret de sortida a l’any de la Capital de la Cultura Catalana. L’acte institucional va començar a la sala de plens de l’Ajuntament, on es van rebre les autoritats i els patrocinadors de l’any de la cultura. Posteriorment, a la plaça de Francesc Macià, es va estrenar l’himne, El Vendrell 2020, a càrrec dels Lax’n’Busto i les corals del Vendrell. Tot seguit es va projectar un mapping per donar a conèixer la riquesa cultural i patrimonial del municipi.

Als parlaments institucionals, Àngels Blasco, secretària general del departament de Cultura, va destacar la importància d’exercir la Capitalitat Cultural i la projecció que aquesta suposarà pel Vendrell, fent èmfasi en tot el seu potencial i amb una menció especial al que representa el foc a la vila.

D’altra banda, Xavier Tudela, president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, va afirmar que el Vendrell serà una nova gran Capital de la Cultura Catalana i que aquest fet marcarà un abans i un després en tots els vendrellencs i vendrellenques.

Més d’un centenar d’actes programats

El Vendrell compta amb un ampli teixit associatiu, són més de 80 entitats relacionades amb el Patrimoni, la Cultura i el Foc les que el conformen, totes elles són l’eina d’expressió de tot un poble, un model de participació transversal i inclusiu.

La capital del Baix Penedès ha programat més d’un centenar d’actes que es repartiran durant tot l’any, entre els quals l’Agrupació del Bestiari Festiu serà present organitzant el Festivitas Bestiarum 2020. L’esdeveniment es durà a terme els dies 28 i 29 de Novembre i comptarà amb una Cercavila de Foc i una Cercavila infantil i de bèsties tranquil·les.

(Foto: Imatge del mapping que es va projectar durant l’acte /  Font: El Cabrot del Vendrell)

Font: Javi Escamilla