Un vídeo de les mulasses de Montblanc arriba als 25 milions de visites

Mulassa de Montblanc

El passat dilluns 27 de gener, la colla dels Gegants del Pi de Barcelona es va fer ressò d’una dada rellevant: el vídeo que van penjar a Youtube l’any 2018 sobre les mulasses de Montblanc havia arribat a més de 25 milions de visites.

El document audiovisual mostra un moment molt concret de l’acte de celebració dels 450 anys de la Mulassa de Barcelona, que va tenir lloc ara fa dos anys per les Festes de Santa Eulàlia. Es tracta del ball que van fer la Mulassa i la Mulasseta de Montblanc a la plaça de Sant Jaume durant la trobada que es va organitzar.

Segons un dels caps de colla de l’Associació d’amics dels Gegants del Pi, Nico Alonso, no està gaire clar el perquè de l’èxit d’aquest vídeo. “És molt probable que algú el compartís i que arran d’això s’hagi fet viral“, assenyala.

Si es tenen en compte les estadístiques de Youtube, el clip va començar a despuntar en nombre de visites el mes de juliol de l’any passat. Pel que fa a la procedència, el 50% de les visualitzacions provenen de l’Índia, mentre que només un 1% de l’Estat espanyol.

Un dels vídeos més vistos

Les 25.205.000 visites del vídeo de les Mulasses de Montblanc fan pensar que potser es tracta d’un dels documents de cultura popular catalana més vistos a Youtube. En termes generals, però, la xifra està per sota dels 100 milions de visites que va tenir un vídeo del 2016 dels Castellers de Vilafranca penjat a Red Bull TV.

Darrere de les Mulasses de Montblanc, Nico Alonso explica que el segon vídeo més vist del canal dels Gegants del Pi és de la mateixa trobada. Es tracta del ball de la Mulassa de Sant Feliu de Pallerols i té 5,6 milions de visites. Abans d’aquest èxit, els vídeos d’aquest canal com a màxim havien arribat a les 150.000 visualitzacions.

Promoció de la cultura popular

“Vam crear aquest canal pels volts del 2011 per promocionar els actes en els quals participem o bé organitzem, el fet que tingui més visites augmenta la nostra funció, que és la de difondre els esdeveniments de cultura popular catalana”, explica Alonso.

Com que el vídeo de la Mulassa de Montblanc ha tingut tantes visualitzacions, ara el canal dels Gegants del Pi és més visible. Si quan van començar ara fa nou anys van arribar als 1.500 subscriptors a Youtube, amb el pas dels anys, i sobretot arran d’aquest vídeo viral, les xifres han augmentat fins als 100.000 subscriptors (98.700 per ser exactes).