El Cabrot Petit i l’Àliga del Vendrell impulsen un concurs de cartells adreçat als infants

Cabrot petit i Àliga

Amb motiu del període de confinament que està vivint la població a causa de la crisi del coronavirus, diferents entitats del Vendrell han decidit organitzar un concurs de cartells per motivar i mantenir actives les entitats culturals. La proposta està dirigida a infants i joves d’entre 3 i 14 anys, membres d’aquestes associacions, i consisteix en fer un dibuix en el qual apareguin algunes de les imatges festives del municipi.

El concurs està dividit en diferents modalitats, segons les edats i les entitats a qui vagin dirigits els dibuixos. En el cas del Cabrot Petit del Vendrell, els participants han de plasmar la seva manera de veure aquesta figura festiva. El principal requisit del concurs és que en el dibuix apareguin tots els elements de la colla, és a dir, el Cabrot, el Cabrot Petit, les Maces i la Batucada.

El cartell, que té per títol “Santa Anna 2020 – Festa Major – El Cabrot Petit”, es pot fer en format vertical o horitzontal, DIN A3 o DIN A4, i la tècnica és totalment lliure. Es poden fer servir llapis de colors, aquarel·les o fins i tot fer un collage. El jurat, que en el cas del Cabrot Petit estarà compost per la Junta de l’entitat, valorarà l’originalitat i la creativitat dels participants.

Tots els treballs es poden fer arribar a l’Associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell a través del número de WhatsApp de l’entitat, ja que el concurs és exclusiu pels membres d’aquesta associació. Tenen temps fins al divendres 1 de maig. Per presentar-se cal fer una foto del dibuix i enviar un petit vídeo (en format horitzontal) en el qual cada infant expliqui en què s’ha inspirat a l’hora de dibuixar el cartell, quina tècnica ha utilitzat i què és el que vol transmetre.

El concurs de cartells de Festa Major del Cabrot Petit estarà dividit en dues categories. La primera a nens i nenes d’entre 3 i 8 anys, i la segona a infants i joves d’entre 9 i 14. El dibuix guanyador d’aquesta última categoria tindrà el privilegi de convertir-se en el cartell de Festa Major de l’entitat. L’obra es publicarà a les xarxes socials i se’n faran còpies físiques que es penjaran a diferents espais i comerços del Vendrell.

El premi per a la categoria d’infants d’entre 3 i 8 anys serà una sorpresa pensada per a tota la família, mentre que tots els nens i nenes que participin en el concurs de cartells rebran un petit detall.

Altres associacions del Vendrell també participen en la iniciativa

A part del Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, l’associació Àliga del Vendrell i l’entitat Gegants i Nans del Vendrell també han impulsat un concurs amb les mateixes bases dirigit als seus socis més joves. En el cas de l’Àliga, el requisit del dibuix és que contingui les dues àligues, els portants i els grallers. En el cas dels Gegants, en el cartell han d’aparèixer les dues parelles de gegants, els gegantons, els nans i els grallers.

Com en el cas del Cabrot, per presentar-se al concurs s’haurà d’enviar una foto del cartell i un vídeo al grup de WhatsApp de cada entitat. En el vídeo, cada infant haurà d’explicar què vol transmetre amb el dibuix, com l’ha fet i en què s’ha inspirat. Els cartells es poden presentar en horitzontal o vertical, en DIN A4 o DIN A3, i la tècnica és totalment lliure.