L’Agència Tributària ajorna el pagament d’impostos fins a un màxim de sis mesos

Agencia Tributaria

Amb motiu de la situació d’alarma que està vivint l’Estat a causa del coronavirus, l’Agència Tributària està ajornant els terminis per pagar els impostos que tenen pendents les entitats.

En el Reial Decret-llei 7/2020 del 12 de març es recullen una sèrie de mesures per ajornar, precisament, aquests pagaments. Aquest és el cas de les declaracions que tenen el termini de presentació del 13 de març fins al 30 de maig. Els pagaments es podran ajornar fins a un màxim de sis mesos i no es cobraran interessos de demora si el pagament es fa dins els tres primers mesos.

Pel que fa a l’IVA i l’Impost de Societats, el seu pagament també es pot ajornar, com també l’IRPF de treballadors/es, professionals i lloguers. L’Agència Tributària, a més, amplia el temps per pagar l’Impost de Societats fet amb el model 202 d’aquelles entitats que van tenir un resultat positiu en l’última declaració.

Cal assenyalar que, encara que l’administració ampliï el termini per realitzar aquests pagaments, les declaracions i les autoliquidacions tributàries no s’ajornen i, per tant, s’han de presentar igualment dins del període establert. Dit d’una altra manera, declaracions com les de l’IVA o l’Impost de Societats s’han de seguir fent segons el calendari.

La recomanació de l’Agrupació del Bestiari en aquests casos és que, si no hi ha impediments per a fer-ho, s’intentin fer les presentacions telemàtiques dins els terminis previstos i, en cas que no es tingui liquiditat a causa de la COVID-19, fer el tràmit d’ajornament de pagaments.

Per ajornar els pagaments, les entitats han de seguir els següents passos que detalla l’Agència Tributària. Un d’ells és marcar la casella: “Sol·licitud acollida al Reial Decret llei 7/2020, de 12 de març, pel que s’adopten mesurades urgents per respondre a l’impacte econòmic del COVINYA-19.

Certificats electrònics caducats o a punt de caducar

L’Agència Tributària informa que aquells contribuents que tinguin el certificat electrònic caducat o a punt de caducar poden seguir utilitzant aquests certificats d’acord amb el que preveu el Reial Decret 463/2020 del 14 de març.

En cas que el navegador habitual no permeti utilitzar el certificat digital, es recomana fer servir el navegador de FireFox.

Per a qualsevol dubte, posen a disposició el telèfon: 93 442 27 64.