Neix Virus Popular, el nou canal de Youtube per posar cara a la cultura

Amadeu Carbó

A causa de la crisi sanitària que està vivint el país, s’han hagut de suspendre molts actes de cultura popular arreu del territori català. Virus Popular és un programa de cultura que ha sorgit fa relativament poc, el passat 14 de març, a la plataforma Youtube amb l’objectiu d’entretenir la població confinada que durant aquests dies no podrà gaudir d’actes culturals a l’aire lliure.

El folklorista Amadeu Carbó, conegut per fer el programa radiofònic Fes ta Festa, és un dels impulsors d’aquest espai comunicatiu que pretén reflexionar sobre diferents aspectes vinculats amb la cultura popular de manera directa i desacomplexada, mitjançant entrevistes de proximitat. Temes com la perspectiva de gènere, l’apoderament dels espais públics, la gestió d’equipaments o la combinació d’innovació i tradició es portaran a debat en aquest canal.

Com explica Carbó, Virus Popular vol “donar una resposta, amb un somriure a la cara, a una situació que en principi és molt trista”, afirma fent referència a la crisi del coronavirus. A la vegada, vol ser un espai obert, que compti amb la participació dels seus espectadors. De fet, a la pàgina web del programa s’hi pot trobar un espai perquè puguin fer arribar els seus suggeriments.

Un equip multidisciplinari

Virus Popular, a part de Carbó, també està compost per la comunicadora i gestora cultural Paula Vallejo. De l’aspecte tècnic se n’encarrega l’Arnau Cristóbal, en Xavier Malet, del disseny gràfic i en Francesc Buxeda i Aliu de la comunicació. Tots ells, a més, participen en l’elaboració de les entrevistes i en la selecció dels confinats, és a dir, de les persones a qui entrevistaran.

Com explica Buxeda i Aliu, amb aquest programa es vol generar un virus popular que expliqui a la gent “coses interessants que passen a la cultura popular i, sobretot, fent-ho amb la gent que ho protagonitza i fent-ho amb gent jove, que té un futur i té unes idees i que està molt acostumada a treballar amb les noves tecnologies”. Cada dia, a les 22 hores, es penjaran nous continguts d’aquest canal cultural.

(Foto: L’Amadeu Carbó, presentant un dels programes de Virus Popular / Font: Youtube Virus Popular)