La música del Drac de Vilanova ressona per tots els balcons com a suport a la lluita contra la Covid-19

Drac de Vilanova

Diumenge passat, dia 5 d’abril, la cançó del Drac de Vilanova i la Geltrú va ressonar per tots els racons de la capital del Garraf. Diferents músics van sortir al balcó de casa seva a interpretar aquesta peça a les sis de la tarda. L’acció va ser promoguda per l’Escola Municipal de Música Mestre Montserrat (l’ECMMVilanova) a proposta de l’associació del Drac de Vilanova.

“Estem molt contents que en aquests moments difícils puguem fer xarxa amb diferents entitats per créixer junts”, va posar en un tuit l’ECMMVilanova, impulsora del projecte “Música als balcons”. Aquesta iniciativa, que va començar a fer el Conservatori de Lleida, consisteix en tocar cada dia a les sis de la tarda una melodia famosa des del balcó de casa. Aquesta acció es grava i després es publica a les xarxes un vídeo recopilatori.

Divendres 20 de març va ser el primer dia en què el conservatori vilanoví va animar els seus alumnes a tocar melodies famoses des de casa. Des de llavors fins avui ja han proposat més d’una quinzena de cançons, com per exemple l’Himne de l’alegria de Beethoven. Com expliquen des de l’ECMMVilanova, “l’acció es planteja com una mostra de suport a totes aquelles persones que estan lluitant contra la propagació de la Covid-19″.

“Ara ve el drac!”

Els diumenges, amb motiu de la iniciativa “Música als balcons”, toca interpretar diferents peces pròpies de la cultura popular vilanovina. Diumenge 5 d’abril va ser el torn de la cançó del Drac de Vilanova.

L’acció va mobilitzar una trentena de músics, intèrprets d’instruments com la tenora, el flabiol i el tamborí, el violí, la trompa o la gralla. En el vídeo recopilatori també es pot veure una versió de la peça en arpa, que interpreta la professora i arpista Esther Pinyol, i una versió de la cançó cantada, que en aquest cas fa una alumna. La lletra de la melodia comença tot dient: “Ara ve el drac!”.

Podeu veure el vídeo en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=2DoLWjLfkuE

(Foto: Drac de Vilanova i la Geltrú / Font: Facebook Drac de Vilanova)