Se suspèn la Nit del Tararot a causa de la Covid-19

Nit del Tararot

El passat primer d’abril, l’Ajuntament de Tàrrega anunciava oficialment la suspensió de la Festa Major de maig, a causa de la Covid-19, ja que les mesures de prevenció desaconsellen actes amb aglomeracions de gent.

Des de l’Associació Guixanet volem agrair totes les mostres de suport rebudes per part de les colles convidades de fora vila i de les entitats de Tàrrega que participaven a la Nit del Tararot, previst pel dissabte 16 de maig a les 22.30 h. Emplacem tothom al confinament i a cuidar-se molt, perquè l’any que ve els volem a tots i totes a la plaça Major de Tàrrega amb més força que mai, celebrant una nova edició de la Nit del Tararot.

A banda de la Nit del Tararot, altres actes de cultura popular que han quedat suspesos dins del marc de la Festa Major de maig a càrrec de Guixanet són l’Eixideta i l’Eixida, amb la participació de diferents entitats de cultura popular targarines, i el ja tradicional Corretossino, que dóna el tret de sortida als actes de dissabte. Tanmateix succeeix amb el Correfoc de la BAT i, especial menció aquest any, a la Trobada Gegantera a càrrec de la Fal·lera Gegantera que enguany celebren els 150 anys dels Gegants de la Mercè.

Aquestes mesures de prevenció han portat a Guixanet a haver de suspendre també la Festa de la Primavera, on el grup infantil d’Arquets celebrava la seva festa anual. També s’ha vist cancel·lada la Festa de la Guixarrada, un nou acte que Guixanet tenia previst pel 18 d’abril a la plaça de les Nacions sense Estat, amb l’objectiu d’apropar la cultura popular a tothom. Dins d’aquest acte, també estava prevista la presentació del conte de Guixanet, concurs on hi participen totes les escoles de Tàrrega i on el conte guanyador és publicat. Queda en suspens la celebració del la Festa del Cacauero i la Rubinada, que està prevista pel 3 d’octubre.

Des de Guixanet volem deixar clara la total conformitat amb les mesures adoptades de suspensió dels actes de la Festa Major de maig. En aquesta i en totes les crisis cal prioritzar sempre el benestar de les persones. Ja hi haurà temps millors per gaudir de la cultura popular com cal.

(Foto: Celebració de la Nit del Tararot / Autora: Eva Balcells)