TV3 parla de la cultura popular davant la crisi de la Covid-19 amb declaracions del president de l’Agrupació

Mateu Tres

Dilluns 27 d’abril TV3 va emetre una notícia al Telenotícies migdia que tractava sobre la situació de la cultura popular davant la crisi sanitària del coronavirus. Així doncs, a conseqüència d’aquest fet, s’han hagut de suspendre moltes Festes Majors i celebracions.

Un exemple és la Patum de Berga, que s’ha posposat. En comptes de fer-la la segona setmana de juny, l’Ajuntament treballa per poder-la traspassar al mes de setembre. Un altre cas és el de la Festa Major de Terrassa, que s’havia de celebrar a principis de juliol, i que finalment s’ha suspès. El consistori terrassenc està mirant d’organitzar una “Festa de Retrobament” amb totes les entitats de cultura tradicional del municipi.

La notícia emesa a TV3 va comptar amb les declaracions de diferents persones vinculades a l’àmbit de la cultura popular. Els periodistes de TV3 es van entrevistar amb el president de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, Joan Puigserver, i amb el president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres.

Tres va parlar sobre la preocupació de la federació, i del sector de la cultura popular en general, a l’hora de rebre subvencions. “La cultura popular, dins de l’àmbit de la cultura, solem estar als darrers esglaons”, va expressar, i va afegir que la gran majoria de convocatòries de subvencions encara no havien sortit.

En resposta a Tres, Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, va explicar que des de la Direcció General de Cultura Popular s’estava treballant per treure les convocatòries de subvencions “com abans possible” i amb “alguns canvis a favor del peticionari”.

Finalment, en la notícia de TV3 també es va parlar d’iniciatives com ‘Bestiari en 1 minut’, que tenen com a objectiu mantenir viva la cultura popular des de casa.