La Direcció de Cultura Popular anima a celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural, que enguany es farà virtualment

Logotip Dia de Associacionisme

Aquest 2020, a causa de la crisi de la Covid-19, les festes populars s’estan celebrant de diferent manera. L’enginy i les ganes de festa fan possible que, a través de les xarxes, la gent visqui les celebracions. El Dia de l’Associacionisme Cultural no serà una excepció.

El pròxim dijous 4 de juny la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural convida un any més les entitats a celebrar aquest dia dedicat a les associacions i els seus socis. Enguany la festa no es podrà fer en els equipaments associatius, sinó que s’haurà de fer a través de la xarxa. És per aquest motiu que des del Departament de Cultura s’anima totes les entitats a proposar activitats virtuals per fer des de casa.

Per fer difusió dels actes, les associacions poden utilitzar les etiquetes #DASC2020, #DASCaCasa#BestiariDesDeCasa en les seves xarxes socials. El Departament també promocionarà els actes des de la seva web a través de l’Agenda Cultural. Perquè l’activitat hi consti cal omplir el següent formulari el més aviat possible.

Els equipaments a Pinterest

A part de les activitats que organitzi cada entitat, la Direcció General de Cultura Popular crearà un tauler a Pinterest amb imatges dels diferents equipaments culturals que hi ha a Catalunya. D’aquesta manera, els ciutadans podran veure la gran varietat d’espais que hi ha al territori.

Per participar-hi cal enviar les fotografies a l’adreça electrònica cpt.cultura@gencat.cat indicant a l’assumpte “Pinterest Equipaments culturals” i complir els següents requisits:

· Imatges de bona qualitat estètica.
· Preferentment en format vertical (mínim de 564 píxels d’amplada, alçada proporcional).
· Formats d’arxiu que admet: .jpg, .png, .gif.
· Indiqueu nom de l’equipament i adreça completa.
· Indiqueu si l’equipament disposa de pàgina web i faciliteu-nos la URL.
· Indiqueu nom de l’entitat gestora en el cas que sigui diferent al nom de l’equipament.

Un dia dedicat a les entitats

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé.