Filtres d’Instagram i mascaretes infantils, noves maneres de veure el bestiari

Mascareta infantil Tarragona

Aquesta segona setmana de maig, l’associació dels Gegants del Pi ha preparat una activitat ben divertida pels infants. Es tracta d’uns filtres que es poden trobar a Instagram i amb els quals els nens i nenes poden assemblar-se als gegants Mustafà i Elisenda o al Lleó i a la Mulassa de Barcelona.

Els filtres estan disponibles des del dimecres 13 de maig. Per accedir-hi cal anar al perfil d’Instagram dels Gegants del Pi (@gegantsdelpi) i clicar la icona que representa una cara. En aquest apartat es poden trobar diferents màscares virtuals amb les quals petits i grans, a part del bestiari i el Mustafà i l’Elisenda, també es poden convertir en el Perot lo Lladre i els Gegants Petits del Pi: la Laia i l’Oriol.

Filtres Gegants del Pi
Filtres dels Gegants del Pi

Una altra de les novetats d’aquesta setmana han estat les mascaretes infantils que ofereix l’Ajuntament de Tarragona. Estan decorades amb dibuixos de les bèsties festives de la ciutat com l’Àliga, la Cucafera, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac, el Lleó i el Griu.

El principal requisit per aconseguir aquesta mesura de protecció contra la Covid-19 és estar empadronat a Tarragona. El consistori té preparades mascaretes de diferents mides pels nens i nenes d’entre 2 i 14 anys. Només es pot demanar una per persona i per aconseguir-la els pares o els tutors legals han d’emplenar un formulari.

Mascareta infantil
Mascareta infantil amb elements del bestiari de Tarragona

Ambdós projectes, tot i ser diferents, tenen un mateix objectiu: aconseguir que els infants passin d’una manera més agradable la greu situació de crisi causada per la Covid-19. Es tracta de dos punts de vista originals des dels quals acostar-se al bestiari.