Les entitats podran seguir fent acords per videoconferència fins a finals d’any

Videoconferencia

Fins al 31 de desembre del 2020, les associacions, les fundacions i les juntes de propietaris podran seguir adoptant acords per videoconferència. Així ho determina el nou Decret llei aprovat pel Govern de Catalunya sobre les mesures extraordinàries per fer front a l’impacte de la Covid-19 en l’àmbit associatiu.

Encara que als estatuts de les entitats no estigui previst adoptar acords per videoconferència, aquesta acció es podrà seguir fent fins a finals d’any. La mesura pretén que les associacions puguin continuar la seva activitat amb prevenció i seguretat.

Cal tenir en compte que el passat dissabte 20 de juny va finalitzar l’estat d’alarma arreu de l’Estat. Ara bé, la norma de mantenir una distància física mínima segueix vigent. No es poden fer concentracions de moltes persones en un mateix lloc. És per aquest motiu que les entitats podran seguir fent assemblees a través d’Internet.

Ajornament dels terminis

El nou Decret llei aprovat pel Govern de Catalunya també ajorna els terminis per aprovar i presentar els comptes anuals fins tres mesos després de la finalització de l’estat d’alarma. Això significa que els terminis legals començaran a comptar a partir del 20 de setembre de 2020.

(Foto: Pexels Anna Shvets)