El Drac de Terrassa donarà inici a la Festa Major des de l’aire

Drac de Terrassa

Divendres 3 de juliol, a les vuit de la tarda, el Drac de Terrassa sobrevolarà la ciutat. Sí, el que heu llegit, sortirà de la cova de Sant Llorenç i passarà per sobre del municipi. El com és una sorpresa que es podrà conèixer divendres a la tarda a través de les xarxes socials, ja que tots els ciutadans que vegin la bèstia estan convidats a fer-li una foto i compartir-la amb el hashtag #johevisteldrac.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Terrassa, pretén simbolitzar l’arribada que cada any fa el drac a la ciutat i que dona inici a la Festa Major. L’activitat precedeix el repic de campanes i els actes d’obertura, és a dir, la lectura del pregó, el descobriment del capgròs de l’any i la ballada dels balls tradicionals.

Aquest 2020, però, la festa no es farà al carrer, sinó a través de les xarxes socials i dels canals de comunicació municipals. A causa de la crisi causada per la Covid-19, les colles de cultura popular no podran sortir a ballar per la ciutat. El consistori terrassenc ja va avisar el mes d’abril que es cancel·lava la Festa Major “en atenció a les actuals circumstàncies de crisi sanitària i a les previsions d’evolució de la situació pel que fa a actes de gran concurrència de persones”. En comptes d’això, els terrassencs i terrassenques hauran de viure la festa a través de Canal Terrassa TV, Ràdio Municipal Terrassa i el compte d’Instagram “Festa Major Terrassa” amb les retransmissions que es faran del 3 al 5 de juliol.

Per part de la colla del Drac de Terrassa, lamenten que aquest any, el diumenge de Festa Major, la bèstia no pugui acompanyar les autoritats ni en l’anada i ni en la sortida d’ofici. Així i tot, una quarta part dels membres de l’entitat mantindran l’esmorzar que fan cada any i ho faran vestits amb la indumentària típica del drac. Com explica Francisco Salazar, membre fundador de la colla, l’esmorzar es farà mantenint les mesures de seguretat i serà un acte simbòlic.

La colla a hores d’ara ja pensa en les activitats de l’any que ve. Esperen que es puguin fer i que no hi hagi restriccions per la Covid-19. El Drac de Terrassa, a més, construït el 1981 per Jordi Grau, farà quaranta anys. Salazar comenta que una de les intencions és preparar una exposició.