L’Àliga de Terrassa celebra la tercera jornada de les “Ales obertes” amb una versió confinada

Àliga de Terrassa

El passat 24 de juny s’hauria d’haver celebrat la jornada de les “Ales Obertes” de l’Àliga de Terrassa, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer la bèstia a la ciutadania. Hauria sigut la tercera edició d’aquesta activitat que inclou tallers per a la mainada i que, com explica Toni Costa, president de la colla, pretén que “la gent sàpiga què és portar una figura”. D’aquesta manera, tothom qui ho desitgi, es pot provar l’Àliga i, si s’anima, apuntar-se a la colla.

Com que aquest any, a causa de la crisi del coronavirus, no es va poder celebrar al carrer la tercera edició de les “Ales Obertes”, la colla de l’Àliga de Terrassa ha decidit fer un vídeo tot explicant l’origen d’aquesta jornada i incloure també algunes anècdotes.

En el vídeo, per exemple, s’explica el cas de Saül Gijón, actual ballador. Ell, durant l’edició del 2019 de les “Ales Obertes” es va animar i es va provar l’Àliga. Li va agradar i li van passar un telèfon de contacte per anar als assajos de la colla i acabar de decidir-se. En el vídeo també s’explica una anècdota de la primera balladora, Clàudia Alsius, sobre què li va passar el primer dia que va portar la figura.

“Ales Obertes” és una jornada que se celebra el 24 de juny perquè és el dia en què es va presentar l’any 2017 l’Àliga de Terrassa. La figura va ser creada per l’escultor Jordi Grau, pesa 34 quilos, té una coreografia dissenyada per Marc Galí i balla amb la música composta pel músic terrassenc Francesc Castillo.