El Quarto dels Gegants de Solsona s’obre a les visites amb mesures preventives per la COVID-19

Drac de Solsona

El Drac de Solsona, l’Àliga, així com la resta de figures d’imatgeria festiva de la ciutat, es podran visitar aquest estiu de ben a prop. El Quarto dels Gegants obre la porta a les visites, això sí, tenint en compte una sèrie de mesures de prevenció per la COVID-19.

En la pàgina web de Turisme Solsonès expliquen que les sessions per conèixer les diferents figures festives del municipi tenen una durada de trenta minuts. Les places estan limitades a dotze persones per visita, es recomana l’ús de mascareta i cal mantenir la distància de seguretat. Les entrades, a més, només es poden adquirir a través de la web.

Si esteu interessats en conèixer la història d’un dels dracs més antics de Catalunya, afanyeu-vos, les visites no es fan cada dia. El mes de juliol es faran només els dissabtes i el mes d’agost els dilluns, els dimecres i els dissabtes. Ja al setembre, les sessions es tornaran a fer només en dissabte.

El Drac de Solsona té una gran importància en món del bestiari festiu. Està documentat almenys des del 1692 i mai ha estat substituït. Una de les seves característiques a apreciar és que té totes les escates clavades una a una mitjançant petits claus.

El Quarto dels Gegants, per altra banda, tampoc és un espai nou, sinó que té molta història. Està ubicat als baixos de la Casa de la Mare de Déu i es té constància documental d’ell des de l’any 1710. Allà avui dia s’hi poden trobar tots els elements que surten per Corpus i la Festa Major de Solsona, que se celebra els dies 8 i 9 de setembre.