Els Diables de Mataró preparen una sèrie d’actes per les “no” Santes d’aquest any

Basilisc de Mataró

Quan falten dies per saber què faran la resta de colles de bestiari de la ciutat, el Ball de Diables de Mataró s’ha pronunciat aquesta setmana i ha presentat els actes que farà per Les Santes d’aquest any.

Aquest 2020 la Festa Major mataronina no se celebrarà com ho ha fet sempre. En comptes d’això l’Ajuntament ha preparat un festival d’actes culturals que té com a nom ‘Mataró s’enlaira’. Paral·lelament a això, el Basilisc de Mataró, que forma part del Ball de Diables de la ciutat, ha preparat diferents activitats.

La primera de totes tindrà lloc els dies en què normalment se celebren Les Santes, és a dir, del 25 al 29 de juliol. Aquests dies el Basilisc de Mataró estarà exposat a l’Ateneu de la Fundació Iluro perquè, tothom qui ho desitgi, el pugui anar a veure.

Un altre dels actes que han preparat els Diables de Mataró serà una encesa especial. Per fer-la, la colla ha demanat la col·laboració dels ciutadans perquè imprimeixin un dibuix, en facin una foto i la publiquin a les xarxes socials. Més endavant explicaran més detalls de l’activitat.

Finalment, dins dels actes inclosos en el festival ‘Mataró s’enlaira’, la colla de foc farà una representació del Ball parlat el 26 de juliol a les 11 h a la plaça de l’Ajuntament i a les 22 h a l’Escorxador.

Una festa en vuit barris

La Festa Major de Mataró, coneguda com Les Santes, se celebra cada any a finals de juliol, entre els dies 25 i 29. Aquest 2020, a causa de la pandèmia causada pel coronavirus, l’Ajuntament va anunciar a principis de juny que les figures festives no sortirien al carrer en cap acte ni cercavila.

Com explica el portal Capgròs.com, el consistori mataroní ha suspès els actes tradicionals de cultura popular i, a canvi, ha organitzat espectacles culturals de forma paral·lela en els vuit barris de la ciutat. La proposta s’anomena ‘Mataró s’enlaira’ i, segons l’Ajuntament, respon al “repte de realitzar actes culturals on s’acompleixin les mesures de prevenció establertes per les autoritats”.

Del 25 al 27 de juliol, durant tres dies, en cada barri de Mataró es col·locarà un escenari on es faran espectacles d’entre 15 i 45 minuts. Els espais estaran habilitats per acollir un màxim de 800 persones i acabaran abans de les dotze de la nit.

Programa del Basilisc de Mataró

Programa del Basilisc de Mataró

(Foto: Encesa del Basilisc de Mataró / Font: Facebook Basilisc de Mataró)