Dimarts 22 de setembre: xerrada sobre seguicis, desfilades, cercaviles i correfocs amb el folklorista Amadeu Carbó

Xerrada Amadeu Carbó al Born

Dimarts 22 de setembre a les 18.30 h, al Born Centre de Cultura i Memòria, tindrà lloc una conferència del folklorista Amadeu Carbó titulada De la processó del Corpus al Correfoc. L’acte s’inclou en el marc de les festes de la Mercè 2020. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament al correu mercebcn2020@bestiari.cat o bé a través de la pàgina web del Born CCM.

Presentació:

La processó del Corpus va esdevenir una desfilada triomfal del Santíssim Sacrament pels carrers de les ciutats. El seu arrelament i sobretot el seu seguiment i suport popular la va convertir en la gran festa de Barcelona i tot un model festiu que marcarà i condicionarà qualsevol de les invencions o recuperacions festives i molts cops sense ser-ne conscients.

Però els seguicis, les cercaviles i els correfocs no són constructes només estètics i lúdics, són elements de comunicació que transmeten missatges concrets i per tant ideològics.

Amadeu Carbó autor del llibre Corpus. La festa de les festes fa una aproximació als seguicis des de la perspectiva dels seus significats, a voltes ocults a voltes críptics i sempre sorprenents.

(Foto: Presentació del llibre Corpus. La festa de les festes a càrrec de l’autor, Amadeu Carbó, el 17 de setembre de 2020 al Born CCM)