La mostra de bèsties del Born es reinventa i passa a ser una exposició virtual

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat canvis en la societat. Ha obligat les empreses i les entitats a reinventar-se i a crear noves maneres de fer arribar els seus continguts a la ciutadania.

En el cas concret de la cultura popular ha passat el mateix i el sector s’ha reinventat. La tecnologia, en aquest cas, ha tingut un paper important i s’ha convertit en una eina molt eficaç per transmetre la cultura i fer-la arribar a totes aquelles persones als quals els és difícil accedir-hi normalment. Per exemple, les persones que no es poden moure de casa o les que estan en un hospital.

L’exposició virtual que proposa l’Agrupació del Bestiari vol ser el mateix. Si a la mostra de bèsties del Born que s’ha fet del 10 al 26 de setembre no hi ha pogut arribar tothom, aquesta igualment vol arribar a totes les persones que hi estiguin interessades. En aquest cas, a través de les pantalles.

Des del 25 de setembre i al llarg de tot un any estarà penjada a internet una mostra virtual amb totes les bèsties que han estat exposades al Born per les festes de la Mercè. L’usuari podrà endinsar-se en aquest antic mercat a través del seu ordinador i fer un passeig visual per conèixer una a una totes les bèsties festives de Barcelona.

Com funciona?

Per accedir a l’exposició virtual cal fer-ho a través d’aquest enllaç. Un cop dins, per fer moviments laterals cal clicar i arrossegar el ratolí sobre la galeria.

Per avançar o retrocedir, cal utilitzar la roda del ratolí o les fletxes verticals del teclat. Per girar s’han d’utilitzar les fletxes horitzontals del teclat, mentre que per canviar de paret es pot fer servir la barra espaiadora o bé les fletxes que apareixen en col·locar el ratolí al final de cada paret.

Finalment, si es posa el ratolí sobre una figura de bestiari, apareixerà un quadre amb informació de la bèstia. En cas que es vulgui ampliar la imatge, s’ha de clicar la tecla Control mentre es fa clic amb el ratolí sobre la figura.