[VÍDEO] Presentació de ‘Corpus. La festa de les festes’, un llibre sobre una celebració amb 700 anys d’història

Corpus. La festa de les festes el folklorista Amadeu Carbó ens explica, de forma molt clara i divulgativa, el perquè, el significat i l’origen d’una festa que està considerada “la festa de les festes”.

L’ou com balla, les catifes de flors, les enramades, els gegants, l’àliga, el drac, els diables, els cavallets cotoners… tots els elements i expressions que participen de les nostres festes populars actuals tenen una part molt important dels seus orígens en una gran festa que l’any 2020 celebra 700 anys d’història a Barcelona: la processó del Corpus Christi, un esdeveniment solemne i espectacular que va ser instituït al segle XIV com a exaltació pública de l’eucaristia i que va traspassar el seu significat religiós per convertir-se en la gran festa del poble.