Fins al 9 de novembre, es poden presentar als Premis BEST les activitats que s’hagin fet durant el confinament i el desconfinament

Cartell Cabrot

És en els pitjors moments quan es demostra la vàlua de les persones, de la societat. La pandèmia del coronavirus ha estat i segueix essent un problema molt greu. Des del principi, quan es va decretar l’estat d’alarma, les entitats van estar allà i van fer més passables les hores i els moments difícils.

En el cas concret de la cultura popular i de l’àmbit del bestiari, hi ha hagut moltes colles que van preparar un gran nombre d’activitats: van fer concursos, retallables, exposicions virtuals, passatemps, vídeos, xerrades, actuacions en directe i, fins i tot, enceses de pirotècnia des dels terrats.

Ara és el moment de premiar totes aquestes iniciatives. És per aquest motiu que els Premis BEST d’aquest any seran especials i faran un reconeixement a tots aquells projectes que van dur a terme les entitats federades durant les fases de confinament i desconfinament.

Abans del 9 de novembre, totes les colles que hagin organitzat alguna activitat entre els mesos de març i juny del 2020 poden presentar la seva candidatura als Premis BEST. Ho poden fer a través del formulari que trobaran a la pàgina web del Festivitats BestiarumEnguany, la gala d’entrega de premis es farà a la ciutat del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana, el diumenge 29 de novembre.

Els Premis BEST

Es coneixen amb el nom de Premis BEST tots aquells guardons que s’entreguen durant la gala del Festivitas Bestiarum. Es tracta d’una sèrie de reconeixements que s’atorguen d’acord amb dues grans categories: Projectes i iniciatives impulsades per les entitats federades i reconeixements a la societat.

Pel que fa als premis a les entitats federades, cada any s’entreguen un total de tres guardons simbòlics (primer, segon i tercer premi) a les iniciatives que hagi escollit prèviament el jurat. Aquest està format per tres membres de l’Agrupació del Bestiari, una persona representant de cada una de les administracions públiques col·laboradores, una persona representant dels patrocinadors i dues persones vinculades a l’àmbit de cultura popular i tradicional.

El jurat té en compte aspectes com la capacitat de les colles per aportar idees originals i innovadores, la qualitat i solidesa de les iniciatives o la incidència d’aquests projectes vers la societat.

Per a més informació, podeu consultar els següents enllaços:

(Foto: L’associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell va organitzar durant el confinament un concurs de cartells)