Ja es poden reservar les entrades per assistir a l’estrena del Lleó de Sabadell

Assaig Lleó de Sabadell

L’estrena del Lleó de Sabadell s’acosta. Després de dos intents fallits, la figura festiva finalment s’estrenarà el pròxim dissabte 31 d’octubre a l’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu de Sabadell. Aquell dia es faran dos passis, un a les 16.30 h i l’altre a les 19 h.

Durant l’acte es farà una mostra de balls i es presentarà la nova figura a càrrec dels seus padrins: el Lleó de Barcelona, la Pàjara de Terrassa, la Mulassa de Falset i l’Àliga de la Ciutat de Barcelona. A l’esdeveniment, a més, també hi participaran diferents balls i imatges festives de la ciutat de Sabadell com els bastoners, els Gegants i el Drac.

Cal destacar la presència del Lleó de Barcelona a l’estrena, ja que el Lleó sabadellenc precisament s’emmiralla en el model de lleó barceloní.

Per assistir a la presentació cal reservar entrada. Aquesta és gratuïta però limitada. Es pot demanar mitjançant el formulari que ha creat l’entitat impulsora de la figura, l’Associació d’Amics Encultura’t, a través de la seva web.

Cartell dels convidats a l’estrena del Lleó de Sabadell

Una presentació ajornada

La pandèmia del coronavirus ha obligat aquesta primavera a ajornar molts actes de cultura popular. Aquest va ser el cas del Lleó de Sabadell. Primer s’havia de presentar el 9 de maig i després el 18 de juliol. Finalment, però, serà el 31 d’octubre quan es donarà a conèixer aquesta imatge festiva construïda per l’artista terrassenc Jordi Grau a partir de l’esbós del dibuixant sabadellenc Oriol Llobet.

El dia de l’estrena també es podrà veure el ball de la figura, creat pels membres de la colla a partir de la música composta pel mestre Xavier Muixench. L’acompanyament musical anirà a càrrec del grup Cap per Ball.

(Foto: El Lleó de Sabadell assajant el seu ball / Font: Instagram Associació d’Amics Encultura’t)