Un calendari d’advent i un altre del 2021 inauguren els 40 anys de la Festa de la Fil·loxera

Marxandatge Festa Fil·loxera

La propagació de la Covid-19 ha anul·lat molts actes de cultura popular previstos per aquesta tardor i hivern. Així i tot, les colles de bestiari no es desanimen i, si no poden fer actes al carrer, n’organitzen d’altres. La qüestió és seguir mantenint ben viu l’esperit de la festa. Aquest és el cas de l’Associació Festa de la Fil·loxera, que l’any que ve celebra el seu 40 aniversari.

El passat diumenge 1 de novembre, dia de Tots Sants, es va donar el “tro de sortida” a la celebració a través d’un vídeo publicat a Youtube. En ell, els dos presidents de l’entitat, Montserrat Vallverdú i Eric Rojano, van presentar les primeres iniciatives. Es tracta de l’edició de dos calendaris, un de l’any 2021 i un altre d’advent.

Calendari 2021 de la Festa de la Fil·loxera
Calendari 2021 de la Festa de la Fil·loxera

El primer és obra de la dissenyadora sadurninenca Marta Cuscó, que ha representat els principals elements de la Festa de la Fil·loxera envoltats pels carrers del municipi. El disseny, que també s’ha utilitzat per fer el cartell dels 40 anys, inclou per cada mes una imatge diferent amb algun element o moment icònic de la festa. En ell, a més, es poden trobar marcats els dies assenyalats del calendari “fil·loxeraire”.

L’altra nova aposta ha sigut l’edició, per primera vegada, d’un calendari d’advent. Aquest ha estat imprès amb el cartell de la Festa de la Fil·loxera d’aquest any 2020, obra del dissenyador gràfic Marcel Pedrola, que hi ha incorporat motius nadalencs.

Tant el calendari del 2021 com el calendari d’advent es poden trobar a tres establiments de Sant Sadurní d’Anoia: Cal Feru, la Jepi i el Tropitons. Els beneficis obtinguts ajudaran a organitzar la festa del 40è aniversari.

Més notificacions

Altres iniciatives que ha impulsat recentment l’Associació Festa de la Fil·loxera ha estat la millora de la pàgina web, que ha incorporat noves funcionalitats. Allà es pot trobar un calendari amb els actes que té programats l’entitat durant tot el 2021, com també un recull de la història de la Festa, de l’associació i de Sant Sadurní.

Vallverdú i Rojano recorden a través del vídeo que a Spotify, i a més de vint portals musicals, es pot trobar tota la música de la festa. A Youtube, per altra banda, es poden veure vídeos i directes que s’han anat gravant fins al moment.

Com afegeix Rojano cap al final del vídeo: “El més important d’aquest aniversari serà que ens anem preparant a poc a poc pels dies 7 i 8 de setembre, per tal que aquests dies siguin un veritable reconeixement al que ha significat la Festa, pel poble de Sant Sadurní i per la cultura, al llarg dels 40 anys”.

(Foto: Marxandatge de la Festa de la Fil·loxera amb el calendari del 2021 i el calendari d’advent / Font: Facebook Festa de la Fil·loxera)