La Fira del Gall es reformula i comptarà amb un photocall del Gall Tomasot i la Gallina Ballarica

El Gall Tomasot i la Gallina Ballarica assistiran aquest cap de setmana a la 356a edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. No podran participar en la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de cada any a causa de les restriccions sanitàries, però sí que tindran un photocall dissenyat per l’escola Arsenal perquè tothom qui ho desitgi es pugui fer una fotografia amb ells.

Les figures estaran situades a la plaça de Santa Maria (just al costat de la plaça de Jaume I) i allà els més petits podran deixar el seu xumet a la cistella de la Ballarica i emportar-se un ou de xocolata.

Enguany la Fira del Gall canvia de format amb l’objectiu d’adaptar-se al nou escenari global. A la pàgina web de la Fira del Gall hi ha informació sobre els tres grans eixos que distingeixen l’esdeveniment: el Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la DO Penedès.

Durant el cap de setmana del 19 i 20 de desembre s’instal·larà a la plaça de Jaume I de Vilafranca un mercat gastronòmic que tindrà l’aforament limitat. Allà es podran comprar exemplars sacrificats de Gall del Penedès amb IGP i plats d’aviram cuinats. També hi haurà una gran selecció de vins amb DO Penedès, tot per maridar-ho a casa.

L’oferta de productes es podrà consultar a través del portal de la Fira, i els que vulguin reservar-ne ho podran fer trucant directament als establiments participants. Els encàrrecs es recolliran en un dels tres estands de la Fira, cada un dedicat a un sector diferent.