Les colles de bestiari infantil de Barcelona preparen activitats divertides per apropar les seves bèsties als infants

Del 30 de gener al 6 de febrer, diferents entitats de Barcelona que tenen bestiari han organitzat proves i tallers perquè els nens i nenes de la ciutat coneguin millor les seves figures. Aquestes són:

Colla de Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova

 • Concurs literari. Cal enviar un poema o una narració amb els personatges: Toroto, la Bímbia, la Bruixa Bona i la Lali. Màxim un full per davant i per darrere. Poden participar tots els nens i nenes des de 3r de primària fins a 4rt d’ESO. Hi haurà premis per a tots els participants. El text es pot enviar al correu electrònic bibtnbcn@gmail.com o presentar-lo a la secretaria de l’Institut Escola Trinitat Nova fins al 3 de febrer. El 6 de febrer es podran veure totes les obres al Casal de Barri SomLaPera.
 • Exposició fotogràfica de la colla al Casal de barri Trinitat Nova – SomLaPera.
 • Dissabte 6 de febrer durant el matí i, com a final de l’exposició, els nens i nenes es podran fer una foto amb la bèstia de la colla, la Bímbia (també al Casal de barri).
 • En el següent vídeo, en Toroto, la Bímbia i la Bruixa Bona animen els nens i nenes a participar en el concurs.

Colla del Drac del Poblenou

De l’1 al 6 de febrer es faran diferents activitats al Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou Can Saladrigas.

 • Mural: Cada infant pot portar el seu dibuix o collage de l’Estarrufadet per penjar-lo en un mural.
 • Pòster collage: Cada nen o nena pot fer-se una foto amb l’Estarrufadet i enviar-la a infantil@dracpoblenou.cat. Es farà un collage amb totes les fotos tot creant un Estarrufadet mida pòster.
 • Exposició guardioles: Estaran exposades les guardioles creades pels infants de la colla per a la recaptació de fons per la Marató de TV3.
 • Hi haurà una mostra d’imatges de la colla infantil sobre com participa i dinamitza el barri des de l’any 1997.

Banyetes d’Horta

Les i els Banyetes d’Horta proposen a tots els nens i nenes que es facin una foto amb les bèsties infantils que hi haurà exposades de l’1 al 6 de febrer als diferents barris de Barcelona i que les pengin a les xarxes socials etiquetant l’entitat (a Instagram @banyetes_horta i a Twitter @Banyetes_Horta) tot posant els hastags #RutaBestiari i #SantaEulàlia2021.

Diables de la Verneda i Guspires de Sant Martí

La colla exposarà les seves bèsties (l’Espiadimonis i el Trajanito) cada setmana en una escola diferent del barri. A més, passaran a les escoles un vídeo sobre el conte de l’Espiadimonis i dibuixos de les dues bèsties per pintar.

Dissabte 6 de febrer al matí, a la Masia de Can Cadena, regalaran una xapa de cada figura als infants que portin un dibuix. Tots els dibuixos que portin els nens i nenes s’exposaran en aquest mateix espai.

Grup de Diables Trinifoc

 • Del 30 de gener al 6 de febrer en Nèbula estarà esperant la visita dels nens i nenes al Centre Cívic Trinitat Vella. Es pot portar un dibuix per decorar l’espai.
 • De l’1 al 5 de febrer els infants també podran participar en un concurs de paranys que es farà a diferents botigues del barri. En aquests establiments hi haurà amagades coses relacionades amb les colles de diables. Les botigues que participaran es reconeixeran perquè tindran un dibuix penjat del dimoniet d’en Nèbula a l’aparador. Per participar en el concurs es pot anar a buscar la graella de l’1 al 4 de febrer de 17 a 19 h al Centre Cívic Trinitat Vella. La graella s’haurà d’entregar divendres 5 de febrer i tots els nens i nenes rebran un detallet. A més, se sortejarà un regal entre tots els participants que hagin omplert la graella correctament.
 • Nom del dimoniet d’en Nèbula. Es poden fer propostes sobre el nom que podria tenir el dimoniet d’en Nèbula. Els noms s’hauran d’enviar per missatge privat a l’Instagram de la colla (@trinifoc) o bé al correu electrònic diablestrinifoc@gmail.com. El nom guanyador es publicarà a les xarxes socials.
 • Conte de l’Hydros i en Nèbula llegit pels diablons del Grup de Diables Trinifoc.

Visita de les figures als barris 

Per altra banda, de l’1 al 6 de febrer es podran visitar les bèsties festives infantils de Barcelona als seus barris. Les podeu trobar en el següent mapa: