Se suspèn el Seguici de les Basíliques davant la impossibilitat de garantir les mesures sanitàries

El passat mes de desembre, l’Associació Colla Gegantera del Casc Antic i l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi van acordar suspendre el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga 2021. L’acte s’havia de celebrar el dissabte 16 de gener entre la basílica del Pi i la de Santa Maria del Mar. Ara bé, davant la incertesa i la impossibilitat de garantir les mesures sanitàries, les dues entitats han decidit no celebrar-lo.

“Tot i que ambdues associacions defensem que la cultura és segura, i malgrat les ganes de tornar a veure dansar els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar, creiem que la responsabilitat i el sentit comú han de prevaldre per sobre de tot”, expliquen les dues colles des d’un comunicat.

Les entitats afegeixen que ara per ara no es pot garantir la seguretat sanitària ni dels participants ni del públic en un acte d’aquestes característiques. També argumenten que la preparació prèvia significa hores de feina, desplaçaments i concentracions de diferents grups bombolla que, avui dia, “són impossibles de dur a terme”.

Aquest 2021 s’hauria d’haver celebrat l’onzena edició del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga. De cara a l’any que ve, si la situació ho permet, les dues entitats es comprometen a treballar plegades per preparar “l’acte com cal” per a l’any 2022.

(Foto: La Mulassa de Barcelona en una de les edicions anteriors del Seguici de les Basíliques / Font: Associació d’Amics dels Gegants del Pi)