AFIMAC demana la col·laboració de les entitats de cultura popular per ajudar a reflotar el sector de la pirotècnia

L’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya (AFIMAC) ha publicat recentment un comunicat en el qual expressa les dificultats que està patint el sector arran de la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19. “La facturació ha caigut a 0 i les despeses segueixent arribant“.

AFIMAC considera que hi ha hagut una manca de suport per part de les institucions perquè, a diferència de la Comunitat Valenciana, a Catalunya les empreses del sector no s’han pogut beneficiar de cap ajut. “Vam realitzar diverses sol·licituds per a subvencions del Departament de Cultura, però ens van indicar que aquesta línia d’ajuts no estava destinada a activitats com la nostra“, asseguren.

Un altre factor que ha fet empitjorar la seva crisi ha estat la cancel·lació d’espectacles, correfocs, celebracions i Festes Majors. “Ens han posat en una situació límit“, expliquen, i afegeixen que gran part del material que fabriquen és específic i únic per a actes culturals molt concrets que no s’han realitzat.

Actualment, l’únic suport que han trobat les empreses de pirotècnia catalanes ha estat el d’alguns ajuntaments i entitats de cultura popular. “Sense el seu suport la situació hagués estat insalvable i ens haguéssim hagut d’enfrontar a la pèrdua d’empreses centenàries”.

És per aquest motiu que l’entitat demana a les associacions culturals, com poden ser les de bestiari, que facin arribar les seves consideracions als responsables de Cultura i contractació dels seus ajuntaments. “Creiem que no hi ha millor interlocutor ni millor company que poder comptar amb el vostre suport per a tirar endavant el sector de la pirotècnia a Catalunya”, conclouen.

(Foto: Drac Kalium de Cardona / Font: Facebook Amics del Drac de Cardona)