El CoNCA demana la col·laboració de les entitats per avaluar l’impacte de la Covid-19 en la cultura

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA) està fent una anàlisi sobre l’afectació que ha tingut la crisi de la Covid-19 en el sector cultural. L’objectiu d’aquest estudi és poder definir un conjunt de mesures en l’àmbit de la política cultural que ajudin a sortir d’aquesta situació al sector d’una manera reforçada.

És per aquest motiu que per aquests mesos de febrer i març el CoNCA ha preparat un qüestionari i una enquesta. L’objectiu és que els responguin les associacions, els creadors, artistes i treballadors de la cultura, així com les empreses, institucions i organitzacions culturals que hi estan relacionades.

Fins al divendres 26 de febrer, les entitats culturals tindran temps de respondre i enviar un qüestionari compost per vuit preguntes. En ells es pregunta per l’afectació que han tingut les associacions a nivell global, les seves perspectives de futur, l’impacte de la digitalització i l’actuació de les administracions públiques davant la crisi generada. En el següent document es poden trobar les preguntes. Allà s’han de posar les respostes, que s’haurien d’enviar al correu electrònic estudis.conca@gencat.cat.

Per altra banda, el CoNCA també ha preparat una enquesta on s’interroga sobre l’afectació que ha tingut cada persona a títol individual a causa de la pandèmia. Aquesta es podrà respondre fins al divendres 12 de març i es pot trobar en el següent enllaç: https://www.surveymonkey.com/r/CoNCA_InfAnual2020.

El CoNCA és un organisme que va ser creat el 13 de març de 2009 per donar resposta a una reclamació del sector cultural per renovar les polítiques culturals i millorar i estabilitzar el suport a la creació. Alguns dels seus objectius són assessorar el Govern en el conjunt de la política cultural i avaluar els equipaments culturals i les subvencions públiques en matèria de cultura i creació artística.

(Foto: Des de la pandèmia de la Covid-19, els actes culturals s’han hagut de fer amb mascareta / Foto de Jordi Gatell: Festivitas Bestiarum 2020)