El Carnaval de Solsona tindrà dues noves figures festives

La comparsa carnavalesca dels Espedrers de Solsona està d’enhorabona: l’Espedrera, és a dir, la bèstia festiva que treuen per Carnaval, ha post dos ous. Un és de color blau i fa referència a l’aigua del riu i l’altre és de color groc i està relacionat amb el color de la lluna.

Per Carnaval els Espedrers de Solsona van publicar un vídeo en el qual s’explica un conte. Aquest parla de la relació entre l’Espedrera i la Draca i de com la seva història d’amor ha propiciat la posta de dos ous.

El nou projecte, titulat L’Espedrera ha post dos ous, compta amb la col·laboració de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona i té com a objectiu crear dues figures festives que s’estrenaran durant el Carnaval del 2022. La proposta va més enllà i pretén involucrar les escoles i el comerç local de Solsona.

Per un cantó, al llarg d’aquest 2021 i principis del 2022, la colla treballarà en l’àmbit escolar a través d’un paquet d’activitats pedagògiques i educatives que abordaran els continguts de la festa.

Tal com explica la comparsa dels Espedrers, la seva intenció és posar el públic infantil com a protagonista d’aquest projecte. És per aquest motiu que “la mirada dels nens i nenes serà fonamental”.

L’altra línia del projecte es realitzarà conjuntament amb la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC) amb la finalitat d’incentivar el comerç local.

Ara per ara, la colla no ha donat més informació de les noves figures. A mesura que vagi avançant l’any s’aniran descobrint els secrets que s’amaguen darrere d’aquests dos ous.

Finalment, amb l’objectiu de finançar el projecte, s’han posat a la venda diferents productes de marxandatge. Es tracta de dos models de samarreta i d’una bossa que tenen el dibuix de l’Espedrera estampat. Per aconseguir-los podeu contactar amb la colla a l’adreça electrònica info@espedrers.cat o a través del seu compte d’Instagram @espedrera2022.