Manifest 2021 de la Comissió d’Igualtat pel Dia de la Dona

TREBALLANT BESTIALMENT PER LA IGUALTAT

El fum, l’olor de pólvora, el foc i els esclats de pirotècnia. Malgrat que tots captem amb els mateixos cinc sentits la festa, no hi participem de manera igual. Actualment els rols de l’home i la dona en la cultura popular no s’acaben d’assemblar. Hi ha prejudicis i estereotips. Hi ha maneres de fer i d’organitzar-se que han de canviar.

Avui, dia 8 de març, des de la Comissió d’Igualtat de l’Agrupació del Bestiari volem fer un clam per exigir un tracte igual. Volem treballar perquè arribi un dia en què les dones no hagin d’empènyer per fer-se un espai dins la festa.

Volem que cada cop siguin més protagonistes i no quedin en un segon pla, que no es dediquin exclusivament al rol de “cuidadores” reflectit en tasques com la secretaria, l’organització o la logística.

Actualment sabem que de les 236 associacions federades a l’Agrupació del Bestiari, només el 25% estan presidides per dones. Aconseguir que hi hagi més dones presidentes és un objectiu en el qual volem treballar.

Fins ara hem parlat d’igualtat en termes de semblança, però per a nosaltres també vol dir inclusió. La paritat en les associacions de cultura popular també ha de passar pel llenguatge, per adequar els textos a la diversitat sexual.

En termes generals, des de la Comissió d’Igualtat volem que el concepte festa sigui sensible a qüestions de gènere i volem visibilitzar totes aquelles persones que treballen per fer-ho possible.

Per acabar, un dia com avui també volem alçar la veu contra tota classe de violència. Especialment la masclista. Si ens toquen a una, ens toquen a totes. La festa i tots els àmbits que l’envolten han de ser segurs i nosaltres volem treballar per aconseguir-ho.

Comissió d’Igualtat de l’Agrupació del Bestiari

Contacte: igualtat@bestiari.cat

Descarrega el document a: https://www.bestiari.cat/wp-content/uploads/2021/03/MANIFEST-FEMINISTA-2021.pdf

Llegeix més a:

(Foto: Vector de Acuarela creado por freepik – www.freepik.es)