Berga suspèn la Patum per segon any consecutiu

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a suspendre la Patum de Berga per segona vegada. El passat divendres 26 de febrer, les persones que integren el Patronat Municipal de la Patum van prendre aquesta decisió tenint en compte les actuals restriccions.

Tal com explica el portal NacióBerguedà, aquest 2021 la festa s’hauria celebrat entre els dies 2 i 6 de juny. Actualment, però, les mesures sanitàries no permeten que es facin actes de cultura popular al carrer per evitar aglomeracions.

En aquests moments, el Patronat de la Patum, format per representants polítics de l’Ajuntament, caps de colla de la comparseria patumaire i altres persones vinculades a la festa, està buscant activitats alternatives per fer durant la setmana de Corpus.

Com explica Roser Valverde, regidora de Patum, a NacióBerguedà: “La idea és preparar actes culturals que estiguin relacionats amb la Patum i que ens permeti viure la festa des de diferents àmbits”.

(Foto: Guita de Berga de la Patum 2011 / Autor: Ramon Saumell)