L’Associació Cultural l’Empelt impulsa una campanya de micromecenatge per a la construcció de la Porca

Malgrat la pandèmia i les restriccions sanitàries que tant estan afectant el sector cultural, des de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) s’està enllestint el projecte de presentació de la Porca, el primer element del bestiari festiu d’aquesta població. L’autor de la imatge festiva serà l’artista Carles Teixidó del Taller l’Esfera de Bellpuig (Lleida). 

Per poder enllestir el projecte, l’Associació Cultural L’Empelt ha creat una campanya de micromecenatge. Es titula Fem realitat la Porca i es pot trobar a través de la plataforma Totsuma.cat. L’objectiu és assolir els fons necessaris per tirar endavant aquest complet projecte cultural, que inclou, a més de la construcció de l’element festiu, la confecció del vestuari del grup de portants, la creació de la formació musical que acompanyarà la bèstia, i l’exposició que s’està preparant de cara a la seva presentació.

La campanya de donatius estarà oberta fins al diumenge 9 de maig i es pot trobar en el següent enllaç: https://www.totsuma.cat/projecte/1860/fem-realitat-la-porca-de-sant-climent

Un paper protagonista

El personatge de la Porca forma part del conte La Llegenda del Cirerer, editat l’any 2016, i de la representació del mateix nom que des del 2018 es realitza durant l’Exposició de les Cireres, que se celebra a mitjans de maig.

En aquest espectacle hi participen els gegants, els diables Fomarians de Sant Climent i, durant les primeres edicions, el Verro de Cardedeu va realitzar el paper de la Porca.

La nova figura, en aquest cas, tindrà una doble funcionalitat: com a bèstia de foc, així com a bèstia festiva de cercavila. I com no, com a protagonista de l’obra de teatre La Llegenda del Cirerer, escrita en vers pel poeta Miquel Desclot.

Una bèstia de Carles Teixidó

La Porca és la primera bèstia festiva que hi haurà al municipi de Sant Climent de Llobregat. La construirà l’artista Carles Teixidó del Taller l’Esfera de Bellpuig. El vestuari dels portadors anirà a càrrec de l’Olivia Cros de Riudoms i del projecte musical se n’encarregarà la vilanovina Marta Pujades.

Divendres 14 de maig, a part de la presentació de la imatge festiva, s’inaugurarà una exposició al Casal de Cultura titulada Catalunya, país de bèsties que estarà fins al diumenge 16 de maig.

Notícies relacionades: