Les entitats de Sabadell organitzen una mostra per apropar la cultura popular a la gent

Després de més d’un any de pandèmia, la cultura popular i tradicional catalana de Sabadell ha unit forces perquè els sabadellencs puguin tornar a gaudir de la festa. És per aquest motiu que les entitats de cultura popular han organitzat l’exposició d’entrada gratuïta Cercavilejant dia i nit!, que es podrà visitar del 23 d’abril al 16 de maig al Casal Pere Quart.

La mostra s’adapta als moments actuals. Tenint en compte les mesures del PROCICAT, pretén mostrar totes les bèsties de la ciutat de Sabadell, els gegants i els capgrossos, així com els vestuaris de les diferents colles de balls tradicionals, diables i altres.

Per poder respectar les normes de prevenció de la Covid-19, l’exposició tindrà control d’accés. L’horari serà de dilluns a divendres de 17 a 20 h i dissabtes i festius d’11 h a 14 h i de 18 h a 21 h. A més, el dia 10 de maig, dia de la Salut, també s’obrirà l’espai d’11 h a 14 h i de 18 h a 21 h.

Centrada en el dia i la nit

Ja fa més d’un any que no es poden fer actes al carrer. Encara que les entitats s’han anat trobant per muntar festes majors com la del 2020, aquesta al final no es va poder dur a terme com es volia. Hi havia ganes de fer alguna cosa, de poder apropar la cultura a la gent i, amb converses amb les entitats, aquestes es van organitzar per muntar aquesta exposició.

La temàtica de la mostra es centra en el Dia i la Nit, d’aquesta manera les diferents entitats es distribuiran per les diferents sales del Casal Pere Quart segons el moment del dia en què normalment duguin a terme la seva activitat.

Per facilitar que les escoles de Sabadell puguin visitar l’exposició en horari lectiu (horari no obert al públic general), ho poden fer demanant cita prèvia pels canals establerts a partir d’un correu electrònic enviat a les escoles.

També s’ha habilitat un compte d’Instagram de l’exposició on s’aniran penjant diàriament imatges, històries, vídeos i informació de la mostra i els elements que hi hauran exposats. Aquest és: Cercavilejant Sabadell (@cercavilejantsabadell) • Fotos y videos de Instagram