Cinc dracs del Barcelonès es reuneixen a la Torre de la Sagrera del 19 al 30 d’abril

En el marc de les Festes de Primavera de la Sagrera 2021, l’equipament Torre de la Sagrera acollirà una exposició de dracs. La mostra es titula Dracs del pla de Barcelona i es podrà visitar del 19 al 30 d’abril.

En l’exposició, d’entrada gratuïta, es podran veure diferents dracs de la comarca del Barcelonès. Aquestes són: el Drac Volador de la Sagrera, el Drac de Ciutat Vella, el Drac Hydros de la Trinitat Vella, el Drac Fumera de Badalona i el Drac de Santa Coloma de Gramenet.

L’horari de visita serà el mateix que el d’obertura del recinte, és a dir, de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 h a 20 h.

Paral·lelament a la mostra, per aquests dies també hi ha programats dos actes més. Un és una xerrada a càrrec del folklorista Jan Grau titulada Significat i simbologia del drac. Es farà el dissabte 24 d’abril a les 17.30 h. Per reservar entrada cal clicar en el següent enllaç, sinó l’acte també es podrà seguir pel canal de Youtube de Drac, Diables i Gegants de la Sagrera.

L’altra activitat serà una exposició d’imatgeria festiva d’escola en la qual es podrà trobar una mostra dels gegantets, bèsties i capgrossos de les escoles del barri que habitualment participen en la cercavila de les Festes de Primavera. Hi participaran l’Estelus de l’escola l’Estel, en Pegàs de l’escola Pegaso, en Foguet de l’escola El Sagrer, en Laiot de l’escola Laia i el capgròs Dinit, de l’institut Príncep de Viana.