Es presenta ‘Sóc llegenda’, la cançó que acompanyarà el Drac Espurna de Calafell

El passat diumenge 11 d’abril, la colla del Drac Espurna de Calafell va presentar la melodia que acompanyarà la bèstia festiva en les sortides. Es titula Sóc llegenda.

La peça ha estat composta pel compositor de Calafell Aco Pulgar i està pensada per a un conjunt de vent-metall, vent-fusta i percussió. Té una durada de dos minuts i mig i està formada per tres parts:

  • La primera està composta com a introducció, i en essència, recrea la por i la foscor generada per Guerau de Palou en l’època en què va ser el senyor feudal del Castell de Calafell.
  • La segona part és una transició des del mal, o la foscor, cap a la llum i el benestar dels servents del feu. Una petita llum que es va fent cada vegada més visible transitant entre els dos estats, del mal al bé.
  • Finalment, la tercera part s’inspira en la música profana medieval (la música de la vila) i eludeix al triomf del bé sobre el mal. Moment musical a tempo ballable, amb melodies cantables que conviden el públic a celebrar cantant i ballant.

Moisés Romero, president de l’entitat del Drac Espurna, explica que la colla comptarà amb vuit timbals que acompanyaran la figura festiva en les actuacions.

En aquests moments, la bèstia està essent creada per l’escultora Dolors Sans al seu taller de Pacs del Penedès i aviat es penjaran fotos a les xarxes socials dels resultats. Es tracta d’una peça que representa un drac cavalcat pel cavaller Guerau de Palou, un senyor feudal del Castell de Calafell que va existir entre els segles XIV i XV.

Notícies relacionades:

(Foto: Presentació de la melodia “Sóc llegenda” del Drac Espurna de Calafell / Autor: Marc Rodero)