El Carnaval de Solsona tindrà un pop inclusiu i fàcil de portar per a qualsevol persona

El pròxim dissabte 17 de juliol, la ciutat de Solsona comptarà amb un nou gegant: es tracta d’un Pop, una bèstia festiva inclusiva impulsada per l’Associació Amisol. La figura és recuperada, ja que l’any 1977 ja se’n va estrenar una a la ciutat. Era una peça de grans dimensions i difícil de portar.

La nova bèstia, construïda pel Taller d’Escultura Casserras, serà un gegant simpàtic, lleuger i acollidor que permetrà a qualsevol persona portar-lo i participar de forma inclusiva als diversos actes del Carnaval de Solsona.

L’acte de presentació es farà dissabte a les 16 h a la Sala Polivalent (les entrades de les quals estan esgotades). En acabar, tothom qui vulgui podrà fer ballar el Pop a la plaça de l’U d’Octubre.

Al llarg del matí també es faran diferents activitats. De 10 a 13 h es podrà visitar una exposició de gegants oberta a tothom al gimnàs de l’Escola Arrels Primària.

A la plaça del Camp, per altra banda, es faran tallers i activitats gratuïtes per a tots els públics que comptaran amb l’animador Pep Callau. Es farà un concurs de K-Tifes, un taller de feltre amb Amisol, bitlles catalanes a càrrec del Club de Bitlles Solsona, una classe de zumba (11.30 h) dirigida per Espaigua, un taller per crear un pop de llana amb l’Associació de Dones del Solsonès, un taller de cal·ligrafia àrab conduït per GEDI i jocs diversos.

La campanya de mecenatge per fer realitat el Pop i el projecte d’un Carnaval per a Tothom continua oberta. S’hi pot col·laborar al web carnavalsolsona.com/pop.