La Cercavila de Foc tornarà a sortir per la Festa Major del Vendrell en una versió adaptada

El dilluns 26 de juliol, per Santa Anna, s’espera una gran festa al Vendrell. La ciutat podrà tornar a gaudir de la cercavila de grups de cultura popular i de la cercavila de foc. Dilluns 28 de juny el regidor de Festes, Christian Soriano, va destacar que “des de principis d’any hi ha hagut una comunicació molt fluida entre la regidoria, la Confraria d’Administradors i les comissions de Cercavila i de Foc per dissenyar una Festa Major adaptada als diferents escenaris que es poguessin presentar a causa de la pandèmia”.

El més important és que tant una com altra cercavila es duran a terme a les seves hores habituals, però en uns recorreguts que tot i que passaran pels carrers del centre, tindran algunes variacions per aprofitar carrers més amples. Aquests estaran tancats per poder-hi instal·lar cadires i fer que es compleixin els aforaments autoritzats.

Així, la tarda del 26 de juliol es farà la Cercavila de Foc, la concentració de la qual serà al carrer de Colom i farà recorregut per la carretera de Santa Oliva, la carretera de Valls, la carretera del Doctor Robert i el carrer de Cafès per finalitzar a la plaça Nova. En ella hi prendran part grups únicament del Vendrell. Hi haurà tècnics de Protecció Civil durant tot el recorregut que vetllaran perquè el públic porti mascareta i es respectin les distàncies de seguretat. En tot el tram hi haurà tanques amb uns accessos per on entrarà la gent, que s’haurà de disposar de la forma més espaiada possible.

Per altra banda, el dia 26 al matí, després de l’Ofici començarà un recorregut amb els balls populars, tant de grups infantils com d’adults, amb una concentració al carrer de Sant Magí per iniciar recorregut a la plaça del Tívoli i seguir pel carrer de Cafès, la carretera del Doctor Robert, la Rambla, el carrer de Prat de la Riba i el carrer del Peix. La cercavila acabarà a la plaça Vella amb els versos del Ball de Diables.

Dimarts 27 de juliol serà el torn dels balls parlats amb l’acte sacramental del Ball de Diables, els versos dels Diablons i els versos de les Gitanes, que es faran a la plaça del Tívoli. El Ball de Valencians, a més, farà les figures de falcons que no poden fer habitualment en cercavila. Els assistents a l’acte hauran de seure en unes cadires prèviament col·locades, ja que hi haurà aforament limitat.