Tortosa dona a conèixer els actes de la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya en els quals també participarà el bestiari de la ciutat

Tortosa ja ho té tot a punt per celebrar els actes de la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya, que tindran lloc del 17 al 19 de setembre. Aquest cap de setmana la capital de la comarca del Baix Ebre donarà protagonisme a les imatges festives de cultura popular i de folklore de la ciutat, com les tres Cucaferes, l’Àliga i el Bou.

Més concretament, pel que fa a les activitats en les quals participarà bestiari, divendres 17 de setembre a les 18 h es farà una trobada de totes les colles locals a la plaça de Barcelona. Seguidament s’iniciarà una cercavila fins al Parc Municipal de Teodor Gonzàlez, on es farà una segona plantada. A les 20 h, al mateix espai tindrà lloc el ball protocol·lari de l’Àliga de Tortosa amb l’acompanyament musical de la Colla Gegantera.

L’endemà, dia 18, a les 10 hores a l’Ajuntament es farà la signatura del conveni protocol·lari conjuntament amb el pregó institucional de benvinguda de la 33a Ciutat Gegantera i s’acabarà l’acte amb el ball de l’Àliga de la ciutat. A continuació, a les 11.15 h, començarà des de l’Ajuntament una cercavila de la cort de bèsties que acabarà al Parc Municipal de Teodor Gonzàlez. Finalment a la nit, a partir de les 22.30 h, des de la plaça de Barcelona se celebrarà un correfoc en el qual també actuaran les bèsties de la ciutat.

Com explicà l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la presentació del programa dimarts 27 de juliol: “Estem molt orgullosos de poder tindre enguany també la Ciutat Gegantera, que s’uneix a la Capital de la Cultura Catalana“.

Roigé va afegir que fa molt de temps que la ciutat treballa per potenciar la cultura popular i festiva i que des del govern municipal s’ha fet una aposta des de fa anys per impulsar el folklore. “Un exemple és la transformació de la llotja en la Casa dels Gegants, on els xiquets i els visitants poden veure durant tot l’any els gegants i la cort de bèsties”, recordà.

Posteriorment a tots els actes previstos, la Colla Gegantera de Tortosa viatjarà els dies 23 i 24 de setembre a l’Alguer per representar la ciutat a l’Aplec Internacional d’Entitats de Difusió del Folklore de Catalunya.