El Drac Baluk de Terrassa, la Mulassa de Vic i la de Lloret de Mar participaran en el 33è Aplec d’Adifolk

Aquest 2021, el 33è Aplec Internacional d’Adifolk que es farà a la ciutat de l’Alguer (Itàlia) comptarà amb la participació de tres bèsties festives: el Drac Baluk Astharot de Terrassa, la Mulassa de Vic i la Mulassa de Lloret de Mar. Tots tres elements representaran l’àmbit del bestiari festiu a l’illa de Sardenya els dies 24, 25 i 26 de setembre.

Tal com es va explicar dimecres 7 d’abril a Tortosa, en la presentació de l’Aplec Internacional d’Adifolk, l’expedició que viatjarà a l’illa italiana estarà integrada per 800 actuants de diferents àmbits de la cultura popular catalana. En total, al llarg de tres dies es faran una trentena d’activitats entre les quals s’inclouen exposicions, conferències, ballades de sardana i espectacles per explicar com es viu la festa major a Catalunya.

Un aplec ajornat

L’any passat, a causa de la pandèmia de la Covid-19, l’aplec es va haver d’ajornar. Segons Ivan Besora, president d’Adifolk, enguany l’esdeveniment s’espera amb moltes ganes, “encara que el moment és complicat”. També afegeix que l’organització és del parer de tenir-ho tot a punt: “Si per una força major s’ha de suspendre, ja prendríem la decisió quan arribi el moment”.

L’Aplec Internacional d’Adifolk és un esdeveniment que té com a objectiu contribuir a la projecció del folklore català en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenen molta significació. Aquest 2021 serà la segona vegada que la ciutat de l’Alguer acull la trobada, ja que l’any 2000 també s’hi va celebrar.

Per a més informació sobre els actes de la 33a edició, podeu clicar el següent enllaç:

https://www.adifolk.cat/ass/upl/esdeveniments/ADIFOLK_-_APLEC_INTERNACIONAL_2021._v._07.04.2021_caib0fgg6hbn.pdf?fbclid=IwAR3QABegPMEzuqdA9BzIQ9TM38vps-EfGB1CaDsjhY5sGAVq2yR4KAAtakQ