Crònica: La veïna Dragonina fa 35 anys i va de bateig

Dissabte 23 d’octubre, a dos quarts d’onze, començava la jornada plena de nervis, amb la canalla de les dues escoles públiques. Setmanes d’assaig amb les classes de 5è i 6è per portar els dos gegantons mestres, fets per Joan Miró Oro, escultor de la restauració del Peret i la Tecleta i la rèplica de la nova Dragonina.

A les onze en punt els gegantons entraven a la plaça de les Escoles Velles, acompanyats pels gegants Peret i Tecleta i els gralles de Constantí. Una plaça plena de gent amb mascaretes i el mercat de proximitat.

La cerimònia civil, presidida pel jutge de pau de Constantí, donava a conèixer els noms del gegantons: Maria i Ramon. Dos noms triats per sufragi universal.

Els gegantons els apadrinava la colla Tota l’Endenga de Cambrils, l’alcalde de Constantí i els directors dels centres educatius de primària i secundària del municipi.

A dos quart de dotze arrancava la cercavila, amb els Cavallets i la Corranda de Constantí, les Àligues de Constantí, la Llumeneta i la Llumeneta’s band de Perafort, el Cabo Quiñones, el Marques de los Vélez i els nyanyos de Cambrils, els gegants Peret i Tecleta, els gegantons Ramon i Maria, els grallers de Constantí i la Dragonina de Constantí.

En finalitzar la cercavila, les colles convidades als actes de la tarda ja ens esperaven a la plaça.

Després de pair el dinar tocava tornar a la normalitat amb una trobada castellera amb la colla gegantera Xiquets de Torredembarra i els Castellers de la Il·lusió de Valls, colla on lluiten per la integració de persones amb diversitat funcional dins del món casteller.

A dos quarts de set es feia entrega del premi #laveïnadragonina a la policia municipal de Constantí, per la feina realitzada durant el confinament i el desconfinament nocturn, buscant sempre el diàleg i evitant les sancions administratives.

La Dragonina de Constantí va ser encesa pel sergent Lluís Molina per donar inici al correfoc. Aquest va comptar amb la participació del ball de Diables de Constantí, els Diables Infantils de la Pobla de Mafumet, els Llumifocs de Perafort, el Drac Petit de Reus, la Farnaqueta de Cambrils, els Bous de Calaceit, la cabra Petita de Reus i els diablons i la Dragonina de Constantí.

Text i fotos: Amics de la Colla COCA de Constantí