Alcover estrena la figura d’un falcó relacionada amb una llegenda del municipi

El passat divendres 15 d’octubre, en el marc de la Festa Major d’Alcover (Alt Camp), va tenir lloc la presentació del Falcó d’Alcover, una nova bèstia festiva construïda per l’artista alcoverenc Joan Carles Agràs Guri.

La figura té onze punts de foc repartits entre el bec, les ales, la cua i les potes i ha estat finançada per l’Ajuntament del municipi.

Al pit de la bèstia es pot trobar l’escut de la població, en el qual hi ha representada una ala. Segons expliquen des del Ball de Diables Bruixots d’Alcover, la colla encarregada de portar-lo, es va triar aquest ocell rapinyaire perquè segons una llegenda local el nom d’Alcover podria significar “falcó verd”.

En les seves sortides, la figura compta amb un acompanyament musical compost per l’alcoverenca Èlia Blasco, una peça que s’ha treballat a l’Escola Mare de Déu del Remei. Els seus alumnes l’han après a tocar amb la flauta i n’han escrit la lletra.

El vestuari dels portants ha anat a càrrec de Bel Creacions, mentre que el disseny del logotip l’ha fet Yolanda Lozano.

(Autor fotografies: Jordi Ribellas)