Crònica de la Reencarnada, la trobada de bèsties de Lavern

El passat 23 d’octubre, la colla Drac i Redimonis de Lavern va celebrar la Reencarnada, la trobada de bèsties de Lavern on se celebra la reencarnació del Masellot. Durant l’activitat, un cop mes la colla va demostrar que la cultura és viva i segura malgrat la pandèmia.

La trobada va tenir lloc la mateixa tarda del dissabte, amb la plantada de bèsties, que va comptar amb la participació del Ruc de la Granada, l’Encabronat de les Bonesvalls, el Drac dels Monjos, el Cabrot i el Cabrot petit del Vendrell i el drac Masellot de Lavern.

Més tard, a les vuit del vespre va començar un lluit correfoc pels carrers del poble que, a més de les bèsties festives, també va comptar amb la participació de les Maces del Cabrot petit i del Cabrot del Vendrell i dels Redimonis de Lavern.

Finalment, l’acte va acabar a la plaça del Cafè amb una espectacular encesa de cada bèstia i una de conjunta. La colla de Lavern l’endemà va organitzar també un dinar de banyes, on el plat principal van ser els cargols.

Text: Colla Masellot de Lavern

(Foto: Pol Rivas)