La colla de Diables Se m’n Refum estrenarà una bèstia feta per Dolors Sans

El dilluns 15 de novembre es va celebrar a la sala d’actes de La Llar l’assemblea extraordinària dels Diables Se m’n Refum que va servir per presentar tots els actes previstos de cara la Festa Major de Sant Sadurní, que tindrà lloc entre el 27 i 29 d’aquest mes.

La principal novetat serà la presentació en públic de la Bèstia, la nova figura de bestiari en què l’entitat porta treballant els darrers anys i que és obra de l’artista penedesenca Dolors Sans. L’acte tindrà lloc el dissabte 27 de novembre, a les 19.45 h a la plaça de l’Església i comptarà amb la col·laboració de la Fil·loxera Gran, que apadrinarà la peça.

Pel que fa al diumenge 28, els diables oferiran un lluïment de foc al final de la cercavila de vigília, que començarà a les 20 h i recorrerà des del capdamunt del carrer Raval fins a la plaça de l’Ajuntament.

Els actes més esperats arribaran, com és habitual, el dia 29 de novembre, dia de Sant Sadurní. A les 12 del migdia els diables encendran la tronada que donarà inici a la cercavila de Festa Major i a les 7 de la tarda, sortirà el correfoc dels Joves Diables Se m’n Refum des de la plaça de l’Església per acabar davant l’Ajuntament on, tot seguit, tindrà lloc la tradicional lectura dels versots, amb els quals la Colla farà un repàs de l’actualitat de manera satírica i burlesca. En acabar, hi haurà lluïments i un castell de focs per tancar la festa.

Una sola candidatura opta a la renovació de la junta

Per altra banda, aquest 2021 toca renovar la junta de l’entitat i l’assemblea del passat dilluns era la data límit per presentar candidatures. L’única llista que s’ha presentat i que optarà a ser escollida en una assemblea extraordinària el 13 de desembre és una llista que barreja membres actualment al capdavant de l’entitat i cares noves que volen aportar aire fresc a la junta.

Les 12 persones que formen aquesta candidatura són: Isaac Pedrola, Rut Ribas, Aïna Rosal i Pilar Forns, com a president, vicepresidenta, secretària i tresorera respectivament, i Oscar Ramon, Jordi Centellas, Pedro Delgado, Merce Suazo, Marcel Pedrola, Èric Rojano, Arantxa Molina i Antonio Cruces com a vocals.