Torna a Mataró el ‘Rebombori de la Mulassa’, que enguany convidarà colles del Vendrell, l’Hospitalet i Sabadell

El pròxim dissabte 19 de febrer, la Mulassa de Mataró tornarà a ballar pels carrers de la ciutat. Ho farà per primer cop des del Carnestoltes del 2020, moment en el qual va aparèixer la pandèmia mundial.

Dissabte, la Mulassa serà amfitriona de la seva festa, anomenada ‘Rebombori de la Mulassa’, que ja arriba a la cinquena edició. L’activitat començarà a les 18 h, a la plaça dels Bous, en una cercavila que passarà per la Riera i acabarà a Santa Anna.

Els convidats a la festa d’enguany seran: el Ball de Pastorets del Vendrell, el Bou i la Mulassa de l’Hospitalet de Llobregat i el Lleó de Sabadell.

Dissabte següent, per Carnestoltes, la Mulassa tornarà a actuar al matí, durant el Ball de Gitanes, on farà el seu ball propi al so de La Principal de la Bisbal.

Una mica d’història

La Mulassa de Mataró va ser una realitat gràcies a l’empenta de l’associació Mestres del Gai Saber. L’any 2018, i pels volts de la Candelera, va sortir per primer cop des de l’interior de la Basílica de Santa Maria, essent padrina la Mulassa de Reus.

La figura va ser creada per diferents autors. Gerard Fort va fer l’escultura, Ramon Dalmau va aportar l’estructura, Juanma Avilès es va encarregar dels acabats i Pau Fernández de la indumentària dels portadors.

Des del seu naixement, la bèstia ha sortit cada any per Carnaval i ha visitat diverses poblacions com Girona, Sant Cugat, Reus, Dosrius i, fins i tot, Arjona (Andalusia).