El Drac Espurna de Calafell arribarà a la localitat a peu, en una “processó festiva” de 26 quilòmetres

Hi ha novetats en el projecte del Drac Espurna de Calafell. Mentre l’escultora vilafranquina Dolors Sans està enllestint la figura al seu taller de Pacs del Penedès, des de l’entitat s’està organitzant una empresa excepcional en el món del bestiari.

Es tracta d’una “processó festiva” prevista pel diumenge 6 de març en què es traslladarà la bèstia des de Pacs del Penedès, el taller on ha estat creada, fins a la localitat de Calafell. Més concretament, l’arribada es farà al Castell de Calafell, l’espai que ha servit d’inspiració per crear tot l’imaginari que envolta la figura.

Durant la ruta es recorreran un total 26,77 quilòmetres a peu, amb el drac damunt les espatlles, que s’aniran alternant una desena de persones. Hi ha previstos fins a 40 intercanvis de 500 metres cadascun. Els municipis pels quals es passarà són: Vilafranca del Penedès, els Monjos, la Múnia, l’Arboç, Santa Oliva, Bellvei i Calafell.

Des de l’entitat del Drac Espurna es convida tothom a seguir l’activitat des de qualsevol tram de la ruta. Aquesta està penjada a Wikiloc, amb el nom de “Processó de l’Espurna”, i està oberta a tota mena de col·laboradors.

Acompanyada pel so dels tabals, la caminada començarà a les set del matí. Tindrà una durada aproximada de cinc hores i mitja, però com que s’aniran fent parades entremig, es preveu arribar cap a les tres de la tarda.

Una mostra “d’esforç i sacrifici”

Com explica el president de l’Associació Espurna El Drac de Calafell, Moisés Romero, l’activitat s’ha plantejat com una mostra de “poder, esforç i sacrifici” que “fomenti i faci valdre la cultura popular”. Més concretament la del bestiari festiu de Catalunya.

La colla està molt motivada, encara que hi ha un handicap afegit, i és que no haurà tingut moltes oportunitats d’haver practicat com portar-la. Per altra banda, durant la caminada no s’encendrà pirotècnia, ja que l’estrena i el bateig oficial de la bèstia estan previstos per un altre dia.

Amb el Drac Espurna el municipi de Calafell tornarà a tenir una bèstia festiva. L’anterior, amb tres caps, va desaparèixer el segle passat. Ja fa tres anys que s’està treballant en aquest projecte, la figura del qual està composta per un cavaller amb armadura que cavalca un drac. Representa ni més ni menys que el personatge històric de Guerau de Palou, el senyor feudal del Castell de Calafell.

(Foto: El Drac Espurna al Taller de Dolors Sans)

Notícies relacionades