El Ball de Cotonines de Vilafranca del Penedès deixarà de ser exclusivament per a dones

El Ball de Cotonines de Vilafranca del Penedès ha fet un canvi en els seus estatuts i permetrà, a partir d’ara, que qualsevol persona tingui accés al ball sense tenir en compte la seva identitat de gènere. Fins ara aquest havia estat format exclusivament per dones majors d’edat, però a partir d’ara el gènere no serà un requisit per poder formar part de la colla.

Així es va anunciar aquesta novetat el passat dimecres 16 de març, quan des del compte de Facebook de la Festa Major de Vilafranca s’informava de l’obertura d’una nova convocatòria per buscar nous components.

Tradicionalment, el Ball de Cotonines va ser iniciat per un grup de nens (homes), i no va ser fins al 1980 que els balladors van passar a ser exclusivament dones.

Ara, amb un canvi dels estatuts, podrà entrar a formar part de la colla qualsevol persona. Es tracta d’un canvi que s’ha pogut fer a partir d’una petició que el ball va presentar al Consell de la Festa Major i que es va aprovar en l’última reunió ordinària celebrada el passat 10 de març.

(Foto de Toni Galitó. Es pot trobar en el següent enllaç)