La colla del Drac de la Geltrú recupera les seves bèsties després d’un canvi de propietat del local sense previ avís

Per sort, a hores d’ara es pot dir que tot ha quedat en un ensurt. Ara fa una setmana l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú va denunciar que els havien “segrestat” els dracs i el material de la colla al local on solien guardar-ho tot a causa d’un canvi de pany, sense previ avís, que havia fet la propietat de l’immoble.

Resulta que el local, que la colla utilitzava des de feia quinze anys, fins ara havia pertangut a l’agència immobiliària L’Ull Blau Grup. Recentment, però, havia canviat de propietari sense que l’associació en tingués constància.

El passat dilluns 21 de març, l’entitat va fer pública la seva situació explicant que després d’un “esforç titànic” per descobrir qui era el nou propietari, havien sabut que el local havia passat a mans de la immobiliària Solvia.

Tal com explica el president de l’entitat, Jaume Inglés, la colla temia que el problema s’allargués en el temps i no poguessin treure les bèsties aviat o que, fins i tot, els quatre dracs no estiguessin al local. “No ens pensàvem que haguéssim de marxar d’aquesta manera, i que almenys no ens avisessin dignament”, afirma.

Per sort, el passat dilluns 28 de març l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú va comunicar a través de les xarxes socials que havia aconseguit negociar amb la nova propietat una obertura de l’immoble per poder recuperar el patrimoni.

En tot aquest procés, Inglés agraeix molt el suport que ha rebut l’entitat per part de la Regidoria de Cultura de Vilanova, la Policia Local, l’Agrupació de Bestiari i la Direcció General de Cultura Popular, com també de les diferents colles de bestiari, gegants i altres àmbits de la cultura popular que han “empatitzat amb el problema”.

En tota aquesta situació l’Agrupació del Bestiari ha estat al costat de la colla de la Drac de la Geltrú i, tal com recorda el president de la federació, Mateu Tres, aquesta disposa d’un servei d’assessorament jurídic perquè les colles puguin fer consultes en situacions com aquestes relacionades amb reclamacions patrimonials, sinistres, dret associatiu o incompliments de contractes.

(Foto: local ubicat al carrer Portal de Sitges de Vilanova i la Geltrú que fins ara havia utilitzat la colla del Drac de la Geltrú)