Es busquen entitats per col·laborar en un videojoc de bestiari

Teniu ganes d’explorar nous àmbits amb les vostres figures de bestiari? De trobar nous públics que les segueixin? L’Agrupació del Bestiari acaba d’impulsar un projecte per fer realitat tot plegat. Es tracta de Carrera bestial, un joc apte per a smarthphones, en el qual l’usuari ha de fer saltar la bèstia a mesura que es presenten obstacles pel camí.

La proposta és la d’un videojoc totalment gratuït per a l’usuari, que estarà inicialment accessible a Play Store, per a dispositius mòbils i tauletes, i si és possible més endavant per a l’Apple Store. Per aconseguir-ho, l’Agrupació del Bestiari busca 20 bèsties que puguin formar part del joc i que aniran acompanyades d’una adaptació musical de la melodia que els fa ballar i d’un fons en el qual es podrà veure representat l’skyline del municipi al qual pertany.

La participació en el projecte és totalment voluntària i només es podrà proposar una bèstia per entitat. En cas que hi hagi més de 20 associacions interessades, una comissió tècnica formada per una persona de l’equip del projecte i dos membres de la Junta de Govern escolliran els participants tenint en compte criteris tècnics i de representativitat de la diversitat del col·lectiu.

Antecedents

Carrera bestial és una iniciativa impulsada per l’equip tècnic de l’Agrupació del Bestiari encarregat del projecte de digitalització en 3D. De fet, una de les línies de treball d’aquest projecte és la de donar sortida a les bèsties escanejades, en aquest cas a través de jocs i aplicacions amb l’objectiu de difondre el col·lectiu i arribar a nous públics.

Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, i Adrià Morreres, tècnic especialitzat en tecnologia 3D, són les persones que estan al capdavant del projecte. En aquest cas, la proposta de Carrera bestial va sortir a partir d’una idea de Morreres i de Joan Albaladejo, tècnic que va estar fent pràctiques amb la federació fins fa poc. Pel que fa a la música, aquesta ha estat composta per Òscar Ferrer Naval.

El videojoc

Com s’ha explicat anteriorment, amb Carrera bestial l’usuari té un repte, com és el d’anar saltant diferents obstacles amb la bèstia que ha escollit, tenint en compte altres variables, com la velocitat amb la qual es va embalant la figura.

Es tracta d’un joc que té adeptes de totes les edats, per la seva simplicitat i facilitat d’ús, i que ha agafat molta popularitat gràcies al famós dinosaure de Google Chrome. (Podeu veure una demo en el següent enllaç, utilitzant la contrasenya “bestiari”: https://bestiari.itch.io/carrera-bestial)

Com es pot participar?

 • Què es busca?
Es busquen 20 entitats que autoritzin la presència de la seva figura de bestiari en el videojoc.
Això implica:
 • Crear un avatar a partir del modelat 3D o de fotografies de l’element
 • Crear l’skyline que conformarà l’escena, intentant representar alguns dels indrets emblemàtics del municipi o barri de la bèstia
 • Elaborar un muntatge musical a l’estil retro, que sigui una adaptació de l’acompanyament musical habitual de la bèstia, basat en la partitura i/o enregistrament musical facilitat.
 • Què es demana?
Les entitats interessades hauran d’adreçar un correu a info@bestiari.cat amb la següent informació:
 1. Document d’autorització + fitxa de la bèstia que s’adjunta al correu electrònic de l’entitat, amb signatura digital (o signatura manuscrita+segell de l’associació)
 2. Fotografies de la bèstia
 3. Fotografies d’indrets i edificis emblemàtics del municipi o barri vinculats a la figura de bestiari per a crear l’skyline personalitzat de l’escena
 4. Partitura i/o enregistrament de l’acompanyament musical habitual o del ball de protocol.
 • Terminis
 1. Presentació de sol·licituds: de l’1 al 30 d’abril de 2022.
 2. Confirmació dels participants seleccionats: 8 de maig de 2022
 3. Llançament i presentació de l’aplicació: juny-juliol 2022