El Mamut de la Canonja s’estrena amb el seu primer correfoc per la localitat

Aquest dissabte teniu una cita a l’acte de bateig del Mamut de la Canonja. L’esdeveniment, pensat per gaudir del foc i les espurnes, inclourà un correfoc, una timbalada i una plantada de bèsties i comptarà amb l’assistència dels padrins de la bèstia: el Basilisc de Mataró i la Víbria de Tarragona.

Ja que el passat 6 d’agost, durant la presentació del Mamut, els habitants de la Canonja no van poder gaudir al 100% de la figura a causa de la pandèmia, ara que han baixat les restriccions, el Ball de Diables de la Canonja i l’Ajuntament del municipi han volgut aprofitar l’ocasió per organitzar aquest acte de bateig.

Per primera vegada el Mamut recorrerà els carrers i les places de la localitat lluint les espurnes que sortiran dels seus ullals, les seves potes davanteres, les seves orelles i la seva cua.

L’esdeveniment començarà a les 19.30 h quan, les tres figures participants sortiran de l’escola, acompanyades pels seus timbalers i timbaleres, tot fent una timbalada. Més tard, cap a les 20 h, es farà una plantada de bèsties a la plaça del Castell i, a les 20.15 h, tindrà lloc l’acte protocol·lari, que inclourà diferents parlaments i el bateig del Mamut.

Ja per acabar, pels volts de les nou del vespre començarà el correfoc pels carrers i places de la Canonja, acabant amb les enceses de lluïment a la plaça de Catalunya.

Des del Ball de Diables de la Canonja i l’Ajuntament de la Canonja s’anima tothom a assistir a l’acte que, ben segur, no deixarà indiferent a ningú.

(Foto: El Mamut de la Canonja al taller de Pacs del Penedès de la seva constructora: Dolors Sans)