Solsona Experience proposa un recorregut de 90 minuts per conèixer els Gegants del Carnaval i la Festa Major

El passat 1 d’abril Solsona Experience va inaugurar el Lo Cal Boig, la nova casa dels gegants del Carnaval i centre d’interpretació de la festa. L’acte es va obrir a totes les persones que van participar en l’adequació del local i en la recerca d’informació per a la museïtzació de l’espai.

L’esdeveniment va comptar amb l’explicació del procés d’ideació i gestió del projecte per part del comissari i l’ajudant del comissari, l’Albert Colell i el Dani Campabadal. A continuació, els assistents van poder visitar l’exposició i l’acte va cloure amb un piscolabis. Tot i que el Lo Cal Boig ja hagués obert les portes durant el Carnaval i s’hi haguessin començat a fer visites guiades durant els caps de setmana, la inauguració oficial no es va dur a terme fins al divendres passat.

El nou local se situa al carrer de les Llices número 5, un espai icònic de la recuperació del Carnaval durant la dictadura, ja que s’hi van celebrar part dels Carnavals de l’any 1972 i 1973. A part de l’exposició dels gegants també s’hi pot trobar informació de la festa. A més, la cooperativa té la intenció d’utilitzar l’espai de forma polivalent, per dinamitzar-lo amb l’organització de tallers.

A partir d’ara, el local es podrà visitar a través de les visites als gegants de Solsona (es poden comprar les entrades anticipades a la pàgina web d’entradessolsones.com). La visita als gegants de Solsona consisteix en un recorregut de noranta minuts per conèixer els gegants de la Festa Major, ubicats al Quarto dels Gegants, i els gegants del Carnaval, ubicats al Lo Cal Boig, així com aprendre sobre les dues festes. Des de la cooperativa posen èmfasi en la necessitat de conèixer ambdues, ja que no es poden entendre del tot l’una sense l’altra.

Durant la Setmana Santa s’oferiran visites cada dia al matí, a dos quarts de dotze, i a la tarda, a les cinc. Exclòs el dia 18, Dilluns de Pasqua, que només se n’ha organitzat al matí. La resta de caps de setmana fins a l’estiu es farà visita els dissabtes a dos quarts de dotze i a les cinc, i els diumenges a dos quarts de dotze.